Hast avaa kilpailukautensa kivenkovassa Melbournen Ironmanissa

Jarmo Hast lähtee luottavaisena Melbournen Ironmaniin. Kuva: Hevoskuuri.fi

Jarmo Hast lähtee luottavaisena Melbournen Ironmaniin. Kuva: Hevoskuuri.fi

Triathlonisti Jarmo Hast avaa kilpailukautensa Ironman Asian-Pacific Championship -kilpailussa Australian Melbournessa sunnuntaina. Kilpailussa on jaossa paljon ranking pisteitä Havaiji Ironman karsintaa varten, joten tasoltaan se on yksi kovimmista Ironman sarjan koitoksista tällä kaudella.

Triathlonissa pitkällä matkalla EM-hopeaa Tampereella vuonna 2011 taistellut Hast on valmistautunut kilpailuun harjoittelemalla huippuolosuhteissa Australian kesässä koko alkuvuoden. Viime hetken kuulumisten perusteella mies on kovassa iskussa ja valmiina tekemään hyvän Ironman-kilpailun. Pitkällä Australian leirillä erityisesti Jarmon uinti- ja pyöräilykunto ovat parantuneet viime vuoden tasosta. Juoksu on tunnetusti Jarmon vahvin laji, joten mies on elämänsä kunnossa.  

- Oikein hyvin on mennyt ja luottavaisella mielellä ollaan. Laatua ja määrää on tullut tehtyä riittävästi sekä hyvät olosuhteet ovat auttaneet palautumisessa. Kaikki kovat treenit ja testit, mitä ollaan tehty, ovat kulkeneet mallikkaasti. Toivottavasti kulkee kisassa samalla tavalla, niin odotan hyvää suoritusta, Hast kertoo.

Australian kilpailun lähtölista on kovaniminen ja ehdottomina ennakkosuosikkeina miesten kilpailuun starttaavat Havaiji Ironman -kilpailun kolminkertainen voittaja isäntämaan Graig Alexander ja Ironman ME-ajan haltija Belgian Marino Vanhoenacker. Kilpailu kerää myös vahvan joukon Australian ja Euroopan huipputriathleetteja. Suurin osa heistä on keräämässä pisteitä lokakuussa käytävään Havaiji Ironman -kilpailun karsintaa varten. Havaijin kilpailun pääsee mukaan rankingin perusteella top-50 pro-miestä ja top-30 pro-naista. Jarmolla on jo yksi karsintakilpailu alla, viime marraskuussa käydyssä Ironman Arizona -kilpailussa Jarmo oli viides ja sai sijoituksellaan 1200 ranking-pistettä. Arizonan kilpailuun verrattuna Melbournessa on jaossa tuplapotti pisteitä. Viime vuoden Havaiji-kilpailuun selviytyäkseen vaadittiin pro-mieheltä minimissään reilut 3000 pistettä. Joten hyvällä kilpailulla Jarmolla on mahdollisuus varmistaa osallistumisoikeus Havaiji Ironmaniin jo tässä vaiheessa kautta.>>Kisasivut

>>Hastin blogi

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri