Darby Thomas uusi voittonsa triathlonin SM-puolimatkalla

Darby Thomas uusi Finntriathlonin voittonsa. Kuva: Kalle Kotiranta

Darby Thomas uusi Finntriathlonin voittonsa. Kuva: Kalle Kotiranta

Turun Urheiluliiton Darby Thomas uusi triathlonin puolimatkojen Suomen mestaruutensa Joroisissa. Thomaksen voittoaika oli 3.55,09. Kilpailun voitto ei tullut kuitenkaan helpolla, sillä Thomas ohitti Viron Kirill Kotsegarovin vasta viimeisellä juoksukierroksella.

- Vaikka lähdin juoksuun reilulta takamatkalta, uskoin että kaikki on mahdollista. Juoksu kulki todella hyvin ja olin alkumetreistä asti luottavainen omaan kuntooni, Thomas kertoi.

SM-hopeaa otti Joroisten Sporttiklubin Jarmo Hast, joka jäi Thomakselle lähes yhdeksän minuuttia. SM-pronssille ylsi Team Special Biken Panu Lieto.

Naisten SM-kulta ratkesi jo uintiosuudella, sillä Triathlon Vantaata edustava Kaisa Lehtonen nousi vedestä kuudentena, edellään vain viisi miestä. Lehtosen loppuaika oli 4.25,02.

KaisaLehtonen KKKaisa Lehtonen naisten sarjan voittajana maalissa. Kuva: Kalle Kotiranta.

- Oli ihan hyvä kokonaissuoritus, vaikka pyöräily ja juoksu menivät aika maltillisilla tehoilla. Kolmen viikon päästä edessä ovat puolimatkan EM-kisat ja tämä oli hyvä valmistava treeni sinne. Jos vauhdista lähtee 5–10 minuuttia pois, niin podiumpaikka on mahdollinen, Lehtonen tuumi.

Joroisten Sporttiklubin Tiina Boman otti hopeaa jääden lähes 12 minuuttia Lehtosesta. Pronssille taisteli Helsinki Triathlonin Maria Söderström.

-Kalle Kotiranta

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri