Finntriathlon ensi kesänä usealla paikkakunnalla

Kuvituskuva: Fitra

Kuvituskuva: Fitra

Triathlonin huima suosio sekä tunneissa täyteen myyty Finntriathlon Joroinen ovat mahdollistaneet Finntriathlonin laajentumisen neljälle paikkakunnalle. Uusina tapahtumina kesällä 2014 Finntriathlon-tuotemerkin alle tulevat 15.6 järjestettävä Finntriathlon Vanajanlinna, 28.6 kilpailtava Finntriathlon Vierumäki ja triathlonkesän kruunaava 16.8 Finntriathlon Tahko.

Kaikki Finntriathlonin kilpailut tullaan käymään aidoilla osamatkoilla.

Matkat ovat: Vanajanlinna 475m uintia, 22.5km pyöräilyä ja 5.25km juoksua Vierumäki 950m uintia, 45km pyöräilyä (peesikielto) ja 10.5km juoksua. Joroisten kilpailu tulee olemaan puolimatka (1900m uintia, 90km pyöräilyä ja 21.1 km juoksua) jatkossakin. Tahkon kilpailu on myös puolimatka vuonna 2014, mutta vuodesta 2015 alkaen Tahko on täydenmatkan kilpailu ja sille tullaan hakemaan SM-arvoa.

- Tätä on valmisteltu pitkään. Huikeaa, että voimme vihdoin julkaista asian, sanoo tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen.

Vaikka neljä tapahtumaa täyttää tehokkaasti kalenteria, toivoo Kutvonen, etteivät muut tapahtumat koe Finntriathlonia kilpailijaksi.

- Meidän ei todellakaan ole tarkoitus kilpailla minkään perinteisen tapahtuman kanssa, vaan ennen kaikkea vastata laajentuneeseen kysyntään, korostaa Kutvonen.

Vuodesta 1983 kilpailtu Finntriathlon Joroinen on kokenut triathlonin suosion eri aallonvaiheet. Tällä hetkellä ratsastetaan ennen näkemättömän suosion aallon harjalla.

- Ei olisi vuonna 2006 uskonut, kun seisoi 123 muun triatleetin kanssa lähtöviivalla Valvatuksen rannassa, että joku päivä Joroinen myydään loppuun alle vuorokaudessa ja meillä on Joroisten lisäksi kolme muuta tapahtumaa, sanoo Kutvonen, mutta uskoo lajin suosion kasvavan edelleen.

- Triathlon on kuitenkin elelleen niin pieni laji, että usko on kova, että kasvaa vielä paljon.

Järjestäjien tavoitteena on, että alkuperäisen Finntriathlonin tapaan myös uudet tapahtumat tullaan tuntemaan erinomaisesta fiiliksestä sekä kansainvälisen tason järjestelyistä.

Kaikki tapahtumat ja lisätiedot päivitetään vielä maaliskuun aikana osoitteeseen finntriathlon.fi. Ilmoittautuminen Vanajanlinnaan ja Vierumäelle alkaa 1.4. ja paikkoja on rajoitetusti. Tahkon ilmoittautuminen on auki tällä hetkellä osoitteessa tahkotriathlon.fi.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri