Hastilla nihkeä Australian reissu

Jarmo Hast. Kuva: Hevoskuuri.fi

Jarmo Hast. Kuva: Hevoskuuri.fi

Jarmo Hast on sijoittunut viikonloppuna Australian Melbournessa käydyssä Ironmanissa 31:ksi. Pro-sarjassa hänen sijoituksensa oli 22.

Pirkkalaisen loppuaika oli 8.49.06. Uintiin hän käytti 50.43. Pyöräilyaikansa oli 4.46.35 ja päätöslaji maraton vei mieheltä 3.07.23.

Kilpailun voitti Luxemburgin Dirk Bockel huippuajalla 8.01.02. Seuraaviksi sijoittuivat australialaiset Paul Matthews (8.02.14) ja David Dellow (8.03.07). Naisten kilpailun nopein oli Australian Caroline Steffen voittoajallaan 8.57.57.

Hast kertoi kilpailun kulusta blogissaan seuraavaa:

- Aamun valmistautumiset sujuivat rutiinilla ja kaikki tuntui olevan kohdillaan ennen starttia. Lämmittelyn tein juosten. Pikku verran jälkeen muutama veto, jotta hengitys lähtisi heti alussa toimimaan. Mielestäni onnistuin siinä, mutta jostain syystä alku oli normaalia kankeampaa ja ero kärkeen kasvoi ripeästi.

- Uinti alkoi tuntua paremmalta, mutta siinä vaiheessa se oli jo myöhäistä ja en päässyt siihen porukkaan, mihin olin ajatellut rahkeideni riittävän. Pyörän alku tuntui herkältä ja kevyeltä. Vauhti alkoi kuitenkin hiipua ja ero kärkiporukkaan kasvoi tasaisesti. Takareisissä oli myös kovaa särkyä, mikä hankaloitti polkemista.

- Juoksu tuntui alussa hyvältä, mutta 10 kilometrin kohdalla tuli ongelmia, jotka eivät hellittäneet, vaan verottivat kilometrivauhtia sen verran, että nousu paremmille sijoille oli mennyttä. Tästä ei siis jäänyt tällä kertaa muuta käteen kuin kipua ja särkyä. Toivottavasti seuraavassa koitoksessa saisin kunnon edellyttämän suorituksen taikka vaikka vähän yli.

>>Tulokset 

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri