Hollolan maastotriathlon järjestetään kolmatta kertaa

Tunnelma tiivistyy triathlonin lähtöhetkellä Vähä-Tiilijärven rannassa. Kuva: Terhi Sillanpää-Reitti

Tunnelma tiivistyy triathlonin lähtöhetkellä Vähä-Tiilijärven rannassa. Kuva: Terhi Sillanpää-Reitti

Sunnuntaina 29.6. järjestettävään Hollolan maastotriathloniin voi ilmoittautua 20.6. saakka. Kilpailu sopii sekä kokeneille triathlonisteille että ensikertalaisille kuntoilijoille.

Vähä-Tiilijärven uimarannalta käytävään tapahtumaan odotetaan noin kahtasataa osallistujaa, mikä olisi uusi osallistujaennätys.

- Viime vuonna mukana oli reilut 150 osallistujaa, mikä oli todella hieno määrä. Viime vuodestä jäi sellainen fiilis, että mukana olleet pitivät tapahtumasta ja palaavat kisaamaan uudestaankin. Toivottavasti myös uusia kasvoja nähdään viivalla tällä kertaa, pohtii kilpailunjohtaja Mikko Reitti.

- Hieman tietysti jännittää miten paljon edellisenä päivänä kisattava Vierumäen Finntriathlon sekä normaalisti lauantaina kisattu, mutta nyt sunnuntaille siirtynyt Kisko-triahtlon vaikuttavat osallistujamäärään. Pääosa kisaajista on kuitenkin muiden kuin varsinaisesti triathlonin piiristä tulevia, joten merkitys ei välttämättä ole kovin suuri, Reitti jatkaa.

Hollolatriathlon nuoret2013 sillanpaareittiHollolan maastotriathlon on mainio tilaisuus myös nuorille kokeilla trithlonia. Kuva: Terhi Sillanpää-ReittiTiilijärven ympäristössä on tarjolla kaksi eri matkaa, joist voi valita sopivan oman kuntonsa mukaan. Lyhyemmällä matkalla uidaan 300 metriä, pyöräillään 10 kilometriä ja juostaan lopuksi hienoissa polkumaisemissa 3 kilometriä. Pidemmällä matkalla 900 metrin uinnin jälkeen edessä on 20 kilometrin pyöräily ja 6 kilometrin juoksu.

Matalan kynnyksen triathlon

Hollolan maastotriathlonin lähtökohtana on tarjota lyhyillä matkoilla ja leppoisalla tunnelmalla ensikosketus triathloniin ihan tavallisille kuntoilijoille. Kisassa on tarjolla haastetta kahteen makuun.

- Tälle vuodelle muutimme hieman sarjajakoa, mikä kannustaa paremmin mukaan myös kilpasarjoihin. Toki suurin osa lähtee mukaan kuntoilumielellä, mikä onkin tapahtumamme päätarkoitus. Kuntoilijat voivat lähteä kokeilemaan omia rajojaan ja triathlonia mukavalla tavalla, kertoo Mikko Reitti.ArtoPennanen hollolatriathlonTosissaan, mutta ei vakavasti. Hollolan maastotriathlonissa on hauskaa. Kuvassa Arto Pennanen näyttää pyöräilemisen ja tuulettamisen mallia. Kuva: Terhi Sillanpää-Reitti

- Kisassa pärjää likipitäen jopolla, mutta perusmaastopyörä on hyvä pyöräilyosuuksille ja pyöräilykypärä pakollinen. Uintiin uikkarit ja juoksuun lenkkarit, muuta ei välttämättä tarvitse, ohjeistaa Mikko Reitti.

- Viime vuodesta kilpailukeskusaluetta kehitetään jonkin verran. Alueelle pystytetään enemmän puku ja wc-tiloja. Kahvio ja varustemyyjät palvelevat myös kisaväkeä entiseen tapaan, Reitti jatkaa.

Lisätietoa tapahtumasta ja linkki ilmoittautumiseen löytyy osoitteesta
www.oikeareitti.net/maastotriathlon sekä tapahtuman Facebook-sivulta: Hollolan maastotriathlon

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri