Finntriathlon rantautuu Vierumäelle

Kuva vuoden 2011 Joroisten Finntriathloninsta. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Kuva vuoden 2011 Joroisten Finntriathloninsta. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Ensimmäinen Finntriathlon Vierumäki kilpaillaan lauantaina Vierumäellä niin sanotuilla neljäsosamatkoilla.

Suomen vanhin triathlonkilpailu Finntriathlon järjestetään kesän aikana neljällä paikkakunnalla. Vanajanlinnassa kilpailtiin jo 15.6. Heinäkuussa Finntriathlon järjestetään perinteisesti Joroisissa ja elokuussa uutuutena Tahkolla.

Triathlonin suosio on vahvassa kasvussa ja laji rantautuu toden teolla nyt myös Vierumäelle. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Finntriathlon, Suomen Urheiluopisto sekä Heinolan Triathlon Club.

- Olemme erittäin iloisia, että saamme triathlonin lajikirjoomme. Meillä on vuoden aikana monien lajien tasokkaita kilpailuja, mutta triathlon on vielä tältä listalta puuttunut, toteaa Vierumäen myyntipäällikkö Ville Hautala.

Vierumäellä kilpaillaan niin sanotuilla neljäsosamatkoilla. Uintiosuus on 950 metriä, pyöräily 45 kilometriä ja juoksu 10,5 kilometriä.

- Vierumäki tarjoaa huikeat puitteet myös triathlontapahtumalle, eikä opiston palvelutarjonta jätä yleisöäkään kylmäksi. Uintiosuus uidaan raikkaassa Valkjärvessä. Pyöräilyosuus ajetaan Vierumäen ympäristössä, haastetta reitille tuovat kumpuilevat maastot. Juoksuosuudella kierretään golfkentän maastoissa mahtavissa maisemissa, kertoo Finntriathlonin organisaatiosta Juuso Kutvonen.

Lähes 200 osallistujaa

Finntriathlon Vierumäki tarjoaa haastetta kuntoilijoille sekä toimii oivallisena välietappina kilpailijoille, joiden tähtäimenä on pidemmän matkan kilpailut myöhemmin kesällä. Kilpailuun on ilmoittautunut lähes 200 osallistujaa.

Tapahtuman kilpailukeskus sijaitsee Vierumäki Areenalla. Kilpailu alkaa lauantaina klo 13 ja nopeimmat ovat maalissa heti kello 15 jälkeen. Sekä naisten että miesten kilpasarjoihin on tulossa maan kovimpia triathlonisteja, muun muassa Tuukka Miettinen, Kai Söderdahl ja Anni Antikainen, Venla Koivula-Huttunen sekä Johanna Virtanen. Lähtölistalla on myös tuore pääministeri Alexander Stubb, jonka osallistuminen vahvistuu vasta lauantaina.


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri