Finntriathlon rantautui Vierumäelle

Tuukkka Miettinen saapuu ensimmäisen Finntriathlon Vierumäen voittajana maaliin. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Tuukkka Miettinen saapuu ensimmäisen Finntriathlon Vierumäen voittajana maaliin. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Ensimmäinen Finntriathlon keräsi 200 triathlonharrastajaa Vierumäelle.

Lauantaina 28.6. kilpailtu Finntriathlon Vierumäki onnistui mainiosti. Ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma keräsi 200 osallistujaa. Kilpailumatkana oli ns. neljännesosamatka, eli 950 metriä uintia, 45 kilometriä pyöräilyä ja 10,5 kilometriä juoksua.

– Tapahtuma järjestettiin Vierumäellä ensimmäisen kerran ja kaikki meni todella hyvin, etenkin kun olimme uudessa ympäristössä, Finntriathlonin tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen kommentoi.

Kilpailun voitti Tuukka Miettinen ajalla 2.01,54. Miettinen jätti toiseksi tullutta Jarmo Rissasta yli neljällä minuutilla. Kolmas oli Pasi Hautamäki.

– Uinti meni tänään todella hyvin ja pyöräily oli sen verran vahvaa, että voitto ratkesi oikeastaan jo siinä. Juoksu oli vähän varmistelua, flunssan jäljiltä vielä hengitystiet eivät ole ihan kunnossa. Reitti oli todella mukava. Seuraavaksi kisaan Joroisissa, Miettinen kommentoi.

Naisten sarjan voitti Johanna Virtanen reilun kolmen minuutin erolla Heidi Hyväriseen. Virtasen loppuaika oli 2.21,11. Kolmas oli Anni Antikainen.

Stubb myös mukana

Pääministeri Alexander Stubb oli myös mukana Vierumäellä ja ylitti maaliviivan ajassa 2.27,08.

– Reitti oli todella hyvä. Tämä oli minulle ensimmäinen kisa 10 kuukauteen. Triathlontähtäin on muutaman viikon päässä Joroisissa, Stubb kertoi.

AlexanderStubb finntriathlonVierumaki280614Alexander Stubb maaliintulonsa jälkeen. Kuva: Kestävyysurheilu.fiSuomen vanhin triathlonkilpailu Finntriathlon järjestetään kesän aikana neljällä paikkakunnalla. Vanajanlinnassa kilpailtiin jo 15.6. Heinäkuussa Finntriathlon järjestetään perinteisesti Joroisissa ja elokuussa uutuutena Tahkolla.

Vierumäen kilpailun järjestivät yhteistyössä Finntriathlon, Suomen Urheiluopisto sekä Heinolan Triathlon Club.

Voittaja Tuukka Miettisen haastattelu:


Finntriathlon Vierumäen startti:Lisätietoja ja tulokset: www.finntriathlon.fi


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri