Corinne Abraham Euroopan Ironman-mestari

Kuvassa naisten kärkikolmikko ja keskellä Corinne Abraham. Kuva: Rob Holden Photography

Kuvassa naisten kärkikolmikko ja keskellä Corinne Abraham. Kuva: Rob Holden Photography

Walesiläinen tuore IM Euroopan-mestari Corinne Abraham, on vielä monille suomalaisille triathlonharrastajille ja faneille tuntematon nimi. Ammattilaislisenssin vuonna 2011 hankittuaan Corinne on nähty kilpailu toisensa perään palkintokorokkeella. Abraham valottaa Kestävyysurheilu.fi:lle viime sunnuntaina Saksan Frankfurtissa järjestettyä EM-kilpailua, jonka hän voitti lähes neljän minuutin erolla toiseksi tulleeseen Yhdysvaltojen Liz Lylesiin.

Kevään valmistavat harjoitukset olivat sujuneet nappiin ja viime vuoden MM-kilpailuihin osallistumisen estänyt rasitusvamma oli hoidettu kuntoon. Corinne tiesi ennen kilpailua mahdollisuuksistaan voittoon, mutta kokemus oli opettanut, ettei kisapäivänä mikään ei ole varmaa.

Uinnista Corinne nousi kahdeksantena, seitsemän minuutin erolla kärkijoukkoon. Pyöräilyn jälkeen ero oli kaventunut neljään minuuttiin. Puolimaratonin tienoilla Corinne oli juossut itsensä voittoasemiin. Uintiin tänä vuonna erityisesti keskittynyt 37-vuotias Abraham ui aikaan 54:23, pyöräili 4:49:06 ja juoksi 3:04. Voittajan kello pysähtyi maalissa aikaan 8:52:40, joka oli naisten uusi reittiennätys. Corinne oli tyytyväinen päivän suoritukseen, vaikka voimia olisi riittänyt nopeampiinkin aikoihin niin uinnissa, pyöräilyssä, kuin juoksussa.

Kilpailuissa omaan suoritukseensa tarkasti keskittyvä Corinne vahvuuksia on tasainen suoritus sekä nopea juoksu. Frankfurtissa päivän kunto olisi mahdollistanut alle kolmen tunnin maraton ajan, mutta koska Corinne otti johdon puolimaratonin kohdalla, ei vauhtia tarvinnut kiristää. Abraham korostaa triathlonin olevan tiimityöskentelyä ja antaa kiitosta taustajoukoillensa; valmentajilleen David Tilbury-Davisille (triathlon) ja Tim Amstrogille (juoksu). Tammikuusta lähtien Corinne on ollut osa ammattilaistriathlontallia UPLACE-BMC:tä, jonka tuki on ollut tärkeätä. Triathlon on tuoreen Euroopan-mestarin mukaan joukkuelaji, vaikka usein toisin ajatellaan.

Ranskassa asuvan Abrahamin kesä jatkuu kisasta palautellen ja sukulaisia tapaillen Iso-Britanniassa. Ansaitun loman jälkeen on aika palata harjoitusrutiineihin ja siirtää ajatukset kohti lokakuussa kisattavia Ironmanin maailmanmestaruuskisoja.

Frankfurtin miesten kilpailussa voiton vei Saksan Sebastian Kienle uudella reittiennätyksellä 7:55:14.
Kilpailuun osallistui kolmisenkymmentä suomalaista eri ikäsarjoissa.

Naisten top 3
1. Corinne Abraham (GBR) 08:52:40
2. Liz Lyles (USA) 08:56:36
3. Gina Crawford (NZL) 08:58:06

Miesten top 3
1. Sebastian Kienle (GER) 07:55:14
2. Frederik Van Lierde (BEL) 08:00:25
3. Jan Frodeno (GER) 08:07:05

- Janina Rajecki

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri