Perinteikäs Finntriathlon Joroisissa

Viime vuoden Finntriathlonin lähdössä riitti säpinää. Kuva: Finntriathlon

Viime vuoden Finntriathlonin lähdössä riitti säpinää. Kuva: Finntriathlon

Lähes 2000 kilpailijaa osallistuu Joroisten triathlontapahtumaan tulevana viikonloppuna. Triathlonin puolimatkan SM-mitaleista taistelee 1350 kilpailijaa.

Finntriathlon Joroinen on täynnä perinteitä, sillä suomalainen triathlon syntyi Joroisissa vuonna 1983. Tapahtuman yli 30-vuotinen historia, loppuunmyyty kilpailu sekä erinomaiset järjestelyt takaavat sen, että 29. Finntriathlon on ainutlaatuinen jännitysnäytelmä.

- Meillä on tarjota jokaiselle jotakin, sillä kolmipäiväisen tapahtuman aikana on tarjolla runsaasti sarjoja ja matkoja. Jos ei uskaltaudu yksilökisaan, voi päästä osalliseksi ainutlaatuisesta tapahtumasta osallistumalla viestijoukkueeseen. Yleisöä hemmotellaan uudistuneella liveseurannalla ja yleisöllä on monta mahdollisuutta päästä nauttimaan triathlontapahtuman tunnelmasta, kertoo tapahtumapäällikkö Juuso Kutvonen.

Kilpailukeskus sijaitsee Joroisten urheilutalolla sekä urheilukentällä. Lasten kilpailu käydään torstaina klo 18.00, pikamatkan kilpailu ja joukkuekilpailu perjantaina klo 18.00 ja viikonlopun päätapahtuma puolimatka lauantaina klo 11.00 alkaen. Puolimatkalla uidaan 1,9 km, pyöräillään 90 km ja juostaan 21,1 km.

SM-lähdössä viime vuoden voittaja Darby Thomas saa vastaansa maan muut kärkitriathlonistit, mm. Jarmo Hastin, Tuukka Miettisen, Panu Liedon sekä pyöräilystä triathloniin vaihtaneen Jarmo Rissasen.

- Odotan innoissani Finntriathlonia, sillä se on suurin ja paras kilpailu Suomessa. Aloitin triathlonurani Joroisissa ja joka vuosi kilpailu on minulle tärkeä. Tänä vuonna minulla on tuplahaaste, sillä kilpailen viikkoa myöhemmin Zürichin Ironmanissa. Toivottavasti molemmat kilpailut sujuvat yhtä hyvin kuin viime vuoden Finntriathlon.

Naisissa puolustava mestari Kaisa Lehtonen saa haastetta menestyksekkään uransa Joroisiin päättävältä Tiina Bomanilta. Joroisista kotoisin oleva Boman on kilpaillut menestyksekkäästi jo yli 10 vuoden ajan.

- Syntyperäisenä joroislaisena ei ole kuin yksi paikka, jossa voin lopettaa ammattilaisurani triathlonistina. Vaikka harjoittelu ei ole ollut kuluneena vuonna yhtä intensiivistä kuin huippuaikoina, lähden hyvällä mielellä matkaan. Uskon, että päivästä tulee erityisen tunteikas, Boman kommentoi.

Lähtölistalla on myös pääministeri Alexander Stubb, jonka osallistuminen vahvistuu vasta lauantaina.

Triahtlonbuumi kasvaa

Triathlonin suosio on kasvanut maailmalla viime vuosina räjähdysmäisesti. Tämä näkyy myös Finntriathlonissa. Tänä vuonna puolimatkan osallistujamäärä rajattiin 1400 osallistujaan ja tapahtuma myytiin loppuun hetkessä. Finntriathlon tarjoaa täyden kattauksen triathlonin riemua.

Finntriathlon vaihtoalue2013Finntriathlonin vaihtoalue on massiivisen kokoinen, jossa pyöriä riittää. Kuva: Finntriathlon- Joroisten kilpailun järjestelyt ovat massiiviset ja kilpailun rakentaminen sekä tapahtumapäivien läpivienti vaatii satamäärin talkoolaisia. Saamme joka vuosi kiitosta järjestelyistä ja suuri osa tästä kunniasta kuuluukin juuri talkoolaisille. Hyvin sujuvat järjestelyt on paras käyntikorttimme ja siksipä tapahtuma on kasvanut vuosittain, kilpailun johtaja Jani Kuvaja kertoo.

Finntriathlon järjestetään kesän aikana Joroisten lisäksi kolmella paikkakunnalla. Vanajanlinnassa ja Vierumäellä kilpailtiin jo kesäkuussa. Joroisten jälkeen kilpaillaan elokuussa Tahkolla.

Lisätietoja: www.finntriathlon.fi


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri