Thomas ja Lehtonen Joroisten valtiaat

EM-mitaliin tähtäävä Kaisa Lehtonen oli naisten kilpailussa ylivoimainen. Kuva: Teemu Ojapalo/Bullseye photography

EM-mitaliin tähtäävä Kaisa Lehtonen oli naisten kilpailussa ylivoimainen. Kuva: Teemu Ojapalo/Bullseye photography

Aurinkoinen sää helli yleisöä ja kilpailijoita Joroisten triathlonin puolimatkan SM-kisoissa. Darby Thomas ja Kaisa Lehtonen olivat yleisen luokan kilpailuissa ylivoimaisia.

Darby Thomas otti kolmannen peräkkäisen voittonsa Joroisten Finntriathlonissa. Thomas käytti 1,9 kilometrin uintiin, 90 kilometrin pyöräilyyn ja 21,1 kilometrin juoksuun aikaa 4.05,34. Toiseksi tullut Panu Lieto jäi lähes seitsemän minuuttia. SM-pronssille ylsi Jens Dahlman, joka ohitti Tuukka Miettisen juoksun loppuvaiheessa.

Kilpailu käynnistyi odotetusti, kun uinnin jälkeen Panu Lieto nousi vedestä ylivoimaisessa johdossa. Rutkasti uintiaan aiemmista vuosista parantanut Darby Thomas oli uinnin jälkeen neljä minuuttia Lietoa perässä. Juoksun vaihtoon mennessä Thomas oli kuitenkin noussut kilpailun kärkeen.

- Uusittu pyöräilyreitti oli vähän hitaampi kuin aiemmin. Uinti meni ihan hyvin, sillä treenasin uintia todella paljon viime talvena ja se on onneksi parantunut, Thomas iloitsi.

Thomaksella on edessään tiukka rypistys, sillä mies metsästää Havaijin MM-paikkaan oikeuttavia pisteitä Sveitsin Ironmanissa jo viikon päästä.

- Ensi viikonloppuna on tosiaan edessä täysmatka Sveitsissä. Nyt täytyy tehdä kaikki oikein, jotta palautuminen kahdeksassa päivässä onnistuu, Thomas kuittasi.DarbyThomas finntriathlon190714iso teemuojapaloDarby Thomas nappasi kolmannen perättäisen voiton Joroisilla. Kuva: Teemu Ojapalo/Bullseye photography

Lehtonen otti omansa naisten kisassa

Naisten kilpailu kulki tuttuun tapaan Kaisa Lehtosen komennossa. Lehtonen hallitsi kilpailua alusta loppuun ja kerrytti lopulta eroa toiseksi tulleeseen Maria Söderholmiin yli 10 minuuttiin. Lehtosen loppuaika oli 4.28,35. Kilpailun kolmas oli Venäjän Maria Lemeseva.

- Oli itse asiassa aika huono päivä, sillä minulla on ollut astman kanssa ongelmia. Kun nostin vähänkin vauhtia, niin en meinannut saada happea. Joroinen on kuitenkin mieletön paikka kilpailla, täällä on tosi upeaa. Reitillä oli aivan uskomaton kannustus, Lehtonen iloitsi maalissa.

Lehtosen tavoitteena on mitali kolmen viikon päästä Saksassa kilpailtavissa EM-kisoissa. Joroinen kävi hyvänä harjoituksena kauden pääkisaan. Lämmin sää ei haitannut Lehtosta.

- Mieluummin kuuma kuin kylmä, kiva kun Suomessa on kerrankin lämmin, Lehtonen totesi.

Pitkän ja menestyksekkään triathlonuransa päättänyt Tiina Boman oli kilpailun neljäs, mutta sijoittui SM-pronssille. Bomanin päivä oli tunteikas alusta loppuun. Maalissa Boman kukitettiin ja hänelle luovutettiin työhaalarit, sillä työ triathlonin ja tapahtumajärjestelyjen parissa jatkuu.

Kilpailussa oli mukana myös pääministeri Alexander Stubb, jonka loppuaika oli 4.47,45. Noin 1300 kilpailijaa taisteli päivän aikana eri ikäluokkien SM-mitaleista.AlexanderStubb finntriathlon190714 isoTeemuOjapaloPääministeri Alexander Stubb vauhdissa pyöräilyosuudella. Kuva: TeemuOjapalo/Bullseye photography

Upea sää helli triathlonharrastajia

Aurinkoinen ja lämmin sää siivitti ennätyksellisen kilpailijajoukon taipaleelle. Ansiokkaat järjestelyt ja uusi pyöräreitti paransivat kilpailijoiden turvallisuutta ja saivat paljon kiitosta.

- Keli oli raskas varsinkin juoksuosuudella, mutta onneksi aurinko meni pilveen, jolloin keskeyttämiset vähenivät. Lämmin keli aiheutti kuitenkin useita kymmeniä keskeytyksiä päivän aikana, kertoi kilpailujohtaja Jani Kuvaja.

Erityiskiitosta sai yhtenä reittinä ajettu pyöräosuus, jossa onnistunut peesivalvonta mahdollisti tasapuolisen kilpailun.

- Kilpailu oli turvallinen sekä tasapuolinen ja kilpailijat noudattivat peesikieltoa todella hyvin. Onnistuneen kilpailun takana on huikea tiimimme sekä lähes 400 talkoolaisen joukko, jotka ovat isossa roolissa tapahtuman järjestämisessä. Joroinen on hienosti tapahtumassa mukana, Kuvaja totesi.

Finntriathlonin seuraava osakilpailu on Tahkolla elokuussa.

>>Tulokset

- Kalle Kotiranta


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri