Turku Triathlon Weekend tuo triathlonin keskelle kaupunkia

Turku Triathlon Weekendin uintiosuus käydään Aurajoessa keskellä Turkua. Kuva: TTW

Turku Triathlon Weekendin uintiosuus käydään Aurajoessa keskellä Turkua. Kuva: TTW

15.-16. elokuuta 2015 ensimmäistä kertaa järjestettävä Turku Triathlon Weekend tuo kaupunkitriathlonin Suomeen. Turkulaiset pääsevät seuraamaan viikonlopun triathlon-tapahtumaan aivan Turun ytimessä Aurajoen rannoilla ja Turun linnan ympäristössä.

Turku Triathlon Weekend (TTW) tarjoaa ainutlaatuiset puitteet paitsi kilpailijoille myös yleisölle. Tapahtumien keskipisteenä tulee toimimaan Aurajoen alajuoksussa sijaitseva Forum Marinum (T1 ja T2), josta kilpailijoiden alue levittäytyy kilpailukeskuksen toimivaan Turun linnan ainutlaatuiseen miljööseen. Varvintorilla Forum Marinumin välittömässä läheisyydessä tulee sijaitsemaan yleisöä ja kisaajia palveleva Expo -alue. Kilpailun jälkeinen huolto suihkuineen tapahtuu sekin samalla kompaktilla alueella.

Tapahtuman puuhamiehen Heikki Jaatisen mukaan tällaiselle kaupunkitriathlonille on tilausta Suomessa.

– Tällaisia kaupunkitriathloneja ei olla vielä aiemmin Suomessa järjestetty ja tämä osuu nyt hyvään saumaan Suomen triathlonbuumin kanssa. Ensi vuonna tapahtuma menee vielä valitettavasti päällekkäin Tahkon triathlonin kanssa, mutta jatkossa täytyy pyrkiä siihen, ettei tule pahoja päällekkäisyyksiä tapahtumien välillä, Heikki Jaatinen kertoo ja jatkaa.

– Ja Turussa on erinomaiset olosuhteet tällaisen kaupunkitriathlonin järjestämiseen. Ja yksi tällainen tapahtuma mahtuu vielä hyvin Etelä-Suomeen.

Uintiosuus Aurajoessa

Uinti- ja juoksureitit ovat hahmottuneet jo lähes lopulliseen muotoonsa. Uintireitit starttaavat Martinsillan kohdalta kohti Aurajoen alajuoksua. Juoksuosuus suoritetaan aivan kaupungin ytimessä Aurajoen rannoilla. Kilpailua voi seurata vaikkapa Turun tunnettujen jokilaivojen terasseilta. Pyöräreittien osalta lopullisten yksityiskohtien hiominen on vielä kesken.

– Tapahtuma on erittäin yleisöystävällinen ja paljon tapahtuu ihan sadan metrin säteellä. Uintia ja juoksua on mahdollista seurata todella hyvin Aurajoen rannoilla. Kerrankin ihmiset pääsevät seuraamaan triathlonia näin läheltä ja sen Aurajoen uintiosuudenkin olemme jo testanneet, Jaatinen kertoo kuinka Turku Triathlon Weekendissä ollaan panostettu nimenomaan yleisöystävällisyyteen.

Tapahtuma on kaksipäiväinen. Lauantaina kilpaillaan sprintissä (750 m uinti, 20 km pyöräily ja 5 km juoksu) ja lapsille on oma Kids-tapahtumansa, jossa kynnys osallistumiselle pidetään niin alhaalla, että mahdollisimman moni lapsi ja nuori pääsee triathlonia kokeilemaan. Sunnuntaina on vuorossa puolimatkan tapahtuma. Sprint –matkalla on kilpa- ja kuntosarja, puolimatkan kilpailussa kilpasarja sekä ikäluokkasarjat. Ilmoittautuminen kilpailuihin aukeaa ennakkotietojen mukaisesti marraskuun aikana.

– Tavoittelemme noin tuhatta triathlonistia kummallekin päivälle, mutta kyllä kaikki luvut 500-1000 välissä ovat hyviä. Tavoittelemme tapahtumaan myös kansainvälisiä osallistujia nimenomaan Itämeren alueelta, kuten Ruotsista ja varsinkin Tukholmasta ja Saksasta sekä Baltian maista. Ja mahdollisesti mukana voi olla myös muutamia kovia kansainvälisiä pro-tason kilpailijoitakin, Jaatinen kertoo tavoitteista osallistujien suhteen.

Turku Triathlon Weekend järjestetään läheisessä yhteistyössä Turun kaupungin, Turun Urheiluliitto triathlonin ja tapahtuman tuottavan SwimBikeRun Finlandin kanssa.

Heikki Jaatinen kehuu Turun kaupungin panosta tapahtuman suunnittelussa ja järjestelyissä.

– Kaupunki on tullut todella hyvin mukaan tähän tapahtumaan. Ja ilman kaupungin tukea tapahtuman järjestäminen ei olisikaan mahdollista. Tavoitteena on järjestää ei pelkästään triathlon-tapahtuma, vaan myös hyvinvointifestivaali kaupungin ytimessä, Jaatinen kiittelee Turun kaupungin panosta.

Heikki Jaatinen kertoo myös, että talven ja kevään aikana on tarkoitus järjestää myös valmennusleirejä tapahtumaan nimekkäiden valmentajien opastuksessa.

>> Turku Triathlon Weekend 
>> TTW Facebookissa 

Turkutriathlonweekend isoAurajoen ympäristö tarjoaa upeat puitteet Turku Triathlon Weekendille. Kuva: TTW- Tero Viljanen


 

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri