Kaisa Lehtonen valittiin Pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi 2014

Kaisa Lehtonen valittiin Pääkaupunkiseuden parhaaksi urheilijaksi 2014

Kaisa Lehtonen valittiin Pääkaupunkiseuden parhaaksi urheilijaksi 2014

 Triathlonin pitkän matkan MM-kakkonen Kaisa Lehtonen on valittu Pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi vuonna 2014. Valinnan teki Helsingin Urheilutoimittajat ry (HUT).

Lehtonen, 33, venyi uransa parhaaseen arvokisasuoritukseen syyskuussa Kiinan Weihaissa, kun hän tokeni selkävaivoista kisakuntoon ja MM-hopealle. Kansaivälisen Triathlonliiton ITU:n pitkän matkan kisassa Lehtonen urakoi neljän kilometrin uinnin, 120 kilometrin pyöräilyn ja 20 kilometrin juoksun.

Lehtosen kauden muita saavutuksia olivat puolimatkan EM-kisojen viides sija Saksan Wiesbadenissa sekä kotimaassa Suomen mestaruudet puolimatkalla ja pikamatkalla.

Lehtonen asuu Helsingissä ja edustaa Triathlon Vantaa-seuraa. Hän on koulutukseltaan elintarviketieteiden maisteri. Lehtosta valmentaa Paul Sjöholm.

HUT on jakanut Pääkaupunkiseudun parhaan palkinnon nyt 35 kertaa. Palkitsemisperinne alkoi Moskovan olympiavuonna 1980, jolloin purjehduksen olympiavoittaja Esko Rechardt valittiin parhaaksi. Viime vuonna palkinnon pokkasi suunnistuksen maailmanmestari Mårten Boström. Lehtonen on ensimmäinen triathlonisti, joka on saanut palkinnon.

 

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri