Hurja triathlonkilpailu Norjassa - Teemu Lemmettylä lähtee menestymään Norseman Xtreme Triathloniin

Norseman Xtreme Triathlonin loppunousu Gaustatoppenin huipulle on hurja. Kuva: Kuvakaappaus esittelyvideosta.

Norseman Xtreme Triathlonin loppunousu Gaustatoppenin huipulle on hurja. Kuva: Kuvakaappaus esittelyvideosta.

Norjan Hardangerissa järjestettävä Norseman Xtreme Triathlon on varmasti yksi maailman kovimmista urheilukilpailuista. Teemu Lemmettylä valittiin ensimmäisenä suomalaisena mukaan eliittisarjaan ja hän lähtee hakemaan sijoitusta kolmen parhaan joukossa tässä ainutlaatuisessa triathlonkilpailussa.

Norseman Xtreme Triathlonin eliittisarjaan valitaan 15 miestä ja viisi naista ja Teemu Lemmettylä valittiin ensimmäisenä suomalaisena eliittisarjaan tämän vuoden 2015 kilpailuun, joka järjestetään 1.elokuuta.

– Eliittisarjaan vaadittiin 9.15 aikaa Ironman-kilpailusta ja itseltä löytyy 8:21:51 aika Kalmarista vuodelta 2012, Lemmettylä kertoo tiukan karsinnan läpäisemisestä.

– Minun on jo muutaman vuoden tehnyt mieli osallistua tähän mahtavaan kilpailuun ja nyt tämä on mahdollista, Lemmettylä sanoo tyytyväisenä.

Norseman Xtreme Triathlon on Lemmettylän kauden 2015 pääkilpailu ja hän lähtee hakemaan siitä aivan kärkipään sijoitusta.

– Kyllä uskon, että minulla on hyvät menestysmahdollisuudet sijoittua kärkeen ja lähden hakemaan TOP3-sijoitusta kilpailusta ja teen kaiken sitä varten ja harjoittelen nimenomaan Norseman mielessäni.

Lemmettylä tietää kilpailun haasteellisuuden, mutta uskoo selviytyvänsä siitä kunnialla ja hän aikoo myös valmistautua kisaan huolella.

– Kelit siellä voivat vaihdella tosi paljon, mutta kylmää kyllä kestän ja kylmä uintivesi on perinteisesti sopinut minulle hyvin. Kilpailu on tosi haastava ja mielenkiintoinen ja pyöräilyosuudella esimerkiksi noustaan ensimmäisen tunnin aikana lähes 1500 metriä. Juoksu on minulla ollut yleensä vahva osuus, joten uskon tuostakin kovasta lopun noususta selviävän ja ylös asti on tarkoitus päästä, Lemmettylä sanoo ja lisää, että lopun nousuosuutta ei saa edes yksin mennä, vaan se on mentävä joko toisen kilpailijan seurassa tai oman huoltajan kanssa.

– Vuoria täytyy kyllä kisaa varten hakea ja kesällä olen todennäköisesti suuntaamassa Keski-Eurooppaan ja siellä olisi tarkoitus kavuta näitä klassikkopyöräilynousuja. Näin talvellahan harjoittelu menee pääosin hiihtohommissa, Kuopioon muuttanut ja Puijon mäkiä harjoittelussaan hyödyntävä Lemmettylä sanoo.

– Puijon kilpavitoselle on kotiovelta muutama sata metriä matkaa ja sieltä löytyy yksiä parhaita nousuja mäkiharjoitteluun Suomessa. Lisäksi tulen varmaankin käymään myös Tahkolla, joka myöskin on suhteellisen lähellä.

Norseman Xtreme Triathlonin uintiosuus käydään Hardanger-vuonon 14-15 asteisessa vedessä ja uintiosuudelle hypätään autolautan kannelta noin neljästä metristä. Pyöräilyosuus suuntaa kohti Hardangerviddan ylänköä ja heti alkuun on luvassa yli 1000 metrin nousuosuus. Norseman Xtreme Triathlonin kruunaa juoksuosuuden lopun nousu 1850 metrin korkeuteen Gaustatoppenin huipulle, jossa maali sijaitsee. Tapahtuman maisemat ovatkin parasta, mitä Norja voi maailmalle tarjota.IsklarNorseman2014 pyorailyNorseman Xtreme Triathlonin pyöräily tapahtuu Hardangerviddan tunturiylängöllä. Kuva: Kuvakaappaus esittelyvideosta.

Yhteensä Norseman Xtreme Triathloniin otetaan turvallisuussyistä vuosittain 250 osallistujaa, joista 160 pääsee kipuamaan lopun nousuosuuden Gaustatoppenille. Halukkaitahan tähän tapahtumaan on noin kymmenkertainen määrä eli 2500. Noin puolet osallistujista on norjalaisia ja toinen puolisko tulee ympäri maailmaa. Norseman Xtreme Triathlon järjestettiin ensimmäisen kerran 2003.


Katso Norseman Xreme Triathlonin fiilistelyvideo alla:>> Isklar Norseman Xtreme Triathlon kisasivut


 

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri