Finntriathlon kerää ennätysmäärän osallistujia

finntriathlonTulevana viikonloppuna Joroisten katukuva täyttyy triathlonisteista, sillä ehdoton kotimainen triathlonhuipentuma kokoaa paikkakunnalle kotimaan huiput taistelemaan SM-mitaleista sekä ennätysmäärän kuntotriathlonisteja, joukkueita ja lapsia.

finntriathlonFinntriathlonin kisakeskusta rakennettiin jo viime viikonloppuna.Tulevana viikonloppuna Joroisten katukuva täyttyy triathlonisteista, sillä ehdoton kotimainen triathlonhuipentuma kokoaa paikkakunnalle kotimaan huiput taistelemaan SM-mitaleista sekä ennätysmäärän kuntotriathlonisteja, joukkueita ja lapsia. Ennakkoon pääkilpailuun, puolimatkalle on ilmoittautunut yli 700 osallistujaa, mikä on yli 200 enemmän kuin vuosi sitten. Myös perjantain pikatriathloniin ja lasten triathloniin odotetaan ennätysmäärää osallistujia.

Kilpailun ennakkosuosikki Jarmo Hastin osallistuminen on vielä epävarmaa. Hast on kärsinyt virustaudista, mutta paraneminen on sujunut nopeasti ja mies päättää mahdollisesti huomenna osallistuuko vai ei. Muita ennasuosikkeja ovat muun muuassa Turun Urheiluliiton Thomas Darby, Viron Ain-Alar Juhanson ja Stamina TC:n Tuukka Miettinen.

Naisten puolella viime vuosina loistavasti menestynyt Tiina Boman on vielä äitiyslomalla eikä osallistu kilpailuun. Voitosta taistelevat ainakin Heidi Hyvärinen ja Merja Kiviranta.

Triathlonin suosio oli huipussaan Pauli Kiurun esimerkin innoittamana 90-luvulla. Pienen suvantovaiheen jälkeen Finntriathlonin osanottajamäärät ovat lähteneet kasvuun. Tähän löytyy markkinointipäällikkö Juuso Kutvosen mukaan useita syitä.

– Triathlonin suosio on kasvanut hurjasti maailmalla ja monet kansainväliset kisat myydään loppuun tunneissa. Suosio on levinnyt myös Suomeen, arvio Kutvonen.

Myös kolme melko yksinkertaista peruslajia uinti, pyöräily ja juoksu eivät nosta osallistumiskynnystä liian korkealle.

– Monelle uinnista nousee kynnys osallistumiseen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että se on vain yksilaji kolmesta ja siinäkin voi harjoittelulla kehittyä. Kolme lajia myös säästää lihaksia, sillä ainakin itselläni on yleensä triathlonin puolimatkan jälkeen freesimpi olo kuin maratonin jälkeen vaikka suoritusaika on pitempi, miettii Kutvonen.

Vuodesta 1983 järjestetty Finntriathlon vetää myös perinteillään.

– Triathlon piireissä tunnetaan "Joroisten henki". Meille on tärkeää kilpailijoiden viihtyminen ja uskon, että olemme siinä aika hyvin onnistuneet, sanoo Kutvonen ja mainitsee, että esimerkiksi Alexander Stubbin triathlon-innostus on rohkaissut myös muita mukaan.

Triathlon on saanut myös mukavasti TV-aikaa Triathlonistit- Elixir-ohjelmien myötä, joissa on seurattu muun muassa näyttelijä Janne Virtasen triathlonvalmentautumista Hevoskuurin blogisti Antti Hagqvistin ohjauksessa.

Hevoskuuri välittää tunnelmia paikanpäältä Finntriathlonista. Puolimatkan tilanneseuranta Hevoskuurin Facebook-seinällä tekniikan pelatessa.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri