Sailfish - Felt triathlon team Finland päänavaajana Suomessa

Suomen kärkitriathlonisteista myös Darby Thomas kuuluu sailfish-Felt triathlon teamiin. Kuva: sailfish - Felt triathlon team Finland

Suomen kärkitriathlonisteista myös Darby Thomas kuuluu sailfish-Felt triathlon teamiin. Kuva: sailfish - Felt triathlon team Finland

Suomeen on perustettu uusi triathlontiimi sailfish – Felt triathlon team Finland. Tiimin perustamisessa on haettu mallia eurooppalaisista triathlontiimeistä sekä pitkän matkan hiihtotalleista ja tiimin tavoitteena on tuoda uudenlaista yhteisöllisyyttä yksilölajina tunnettuun triathloniin.

Sailfish-Felt triathlon teamin muodostavat kaudella 2015 Maria Kasurinen, Iina Lumiaho, Henrik Goesch, Darby Thomas, Tatu Kasurinen sekä Jens Dahlman, joten suomalaisittain kovista triathlonisteista tiimissä on kyse. Idean isänä ja tallin primusmoottorina toimii Joni Väänänen, joka toimii yrittäjän Endurance Sports Finlandissa ja on itsekin kuntotriathlonisti.

– Olen itse sailfishin maahantuoja Suomessa ja turkulainen Hunter tuo taas Felttejä Suomeen. Päätimme tehdä yhteistyötä ja perustaa yhteisen triathlontiimin, Joni Väänänen kertoo, mistä sailfish – Felt triathlon team saa nimensä ja kuinka idean tiimin perustamisesta syntyi.

– Pistin homman alulle ja urheilijat innostuivat asiasta ja näin laitettiin tiimi pystyyn, Väänänen kertoo ja lisää, ettei tiimi vielä ole pitänyt yhteistä tapaamista, niin että kaikki olisivat olleet paikalla, mutta sellaisia on myöhemmin luvassa.

– Kaikki on vielä alkutekijöissä ja täytyy katsoa millaisia ajatuksia tämä ensimmäinen vuosi herättää ja kuinka toimintaa lähdetään kehittämään ja mihin suuntaan sitä lähdetään viemään, Väänänen sanoo.

Yhteisöllisyyttä yksilölajiin

Taustalla tiimin perustamisessa oli myös halu kehittää suomalaisten huipputriathlonistien toimintaedellytyksiä sekä tarjota heille parempia edellytyksiä pärjätä myös kansainvälisissä kilpailuissa. Lisäksi tiimi haluaa omalta osaltaan tuoda osaamista ja kokemusta esille muun muassa lajin pariin hakeutuville uusille harrastajille.

– Yksi tärkeä tekijä on yhteisöllisyyden luominen yksilölajiin ja tästä ovat hyvänä esimerkkinä jo Euroopassa toimivat triathlontiimit sekä pitkien matkojen hiihtotallit, triathlonkisoissa yrittäjän roolissa toiminut Väänänen korostaa yhteisöllisyyden merkitystä.

Tulevalla kaudella tiimin urheilijat kilpailevat vielä omien seurojensa riveissä, sillä tiimiä ei ole rekisteröity seuraksi. Mutta Väänänen ei poissulje mahdollisuutta, että urheilijat edustaisivat nimenomaan tiimiä myös kilpailuissa.

– Jo tulevalla kaudella tiimin urheilijat käyttävät tiimin asuja ja viihdymme myös samoissa teltoissa kisapaikoilla. Tällä hetkellähän kaikilla urheilijoilla on omat henkilökohtaiset valmentajansa, mutta ei ole poissuljettua myöskään yhteisen valmennuksen järjestäminen jatkossa.

SailfishFelt triathlonteamSailfish - Felt triathlon teamin urheilijat vasemmalta Henrik Goesch, Tatu Kasurinen, Maria Kasurinen, Darby Thomas, Jens Dahlman ja Iina Lumiaho.Tiimi hakee myös lisää yhteistyökumppaneita ja sillä on myös oma budjettinsa, jonka puitteissa se pyrkii tukemaan urheilijoita heidän omissa tavoitteissaan.

– Tässä vaiheessa se tuki painottuu vielä varustepuoleen, Väänänen kertoo.

Viime aikoina on ollut Suomessa puhetta tämänkaltaisten tiimien ja tallien tulo perinteisten urheiluseurojen rinnalle kilpa- ja huippu-urheilussa. Mielenkiintoista on seurata kuinka sailfish- Felt triathlon team Finland onnistuu tässä positiivisessa päänavauksessa triathlonin puolella.

>> sailfish – Felt triathlon team Finlandin kotisivut 
>> Tiimi Facebookissa

- Tero Viljanen

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri