Lehtinen ja Lappi pikatriathlonin voittoihin Joroisissa

lehtinen150711_introJarno Lehtinen ja Tepa Lappi ottivat voitot Finntriathlonin pikasarjoissa perjantai-iltana.lehtinen150711Miesten sarjan voittaja Jarno Lehtinen tähtään menestykseen nuorten MM-kilpailuissa. Kuva: Hevoskuuri.fiJarno Lehtinen ja Tepa Lappi ottivat voitot Finntriathlonin pikasarjoissa perjantai-iltana. 400 metrin uinnista, 20 kilometrin pyöräilystä ja 5 kilometrin juoksusta koostuva pikatriathlon käytiin hyvissä olosuhteissa auringon paistaessa.

Miesten sarjassa nuori Jarno Lehtinen kukisti hiihtäjänä paremmin tunnetun Johannes Kohosen kahdellatoista sekunnilla ja kisan kolmosen Joni Mustosen reilulla minuutilla. Lehtinen, joka voitti kilpailun myös viime vuonna,  oli tytyyväinen kilpailun jälkeen, tosin manaili hiukan huonosti kulkenutta juoksua. Lehtisen tavoitteena on 19-vuotiaiden nuorten  MM-kilpailut Pekingissä sprinttimatkoilla.

- En tähtää ainakaan tässä vaiheessa pitkille matkoille, kertoi Lehtinen maalissa ja kertoi olevansa lauantaina mukana viestissä.

Toiseksi sijoittunut Johannes Kohonen on tuttu näky hiihtoladuilta.

- Olen entinen hiihtäjä ja olen kokeilu mielellä mukana näissä tapahtumissa, myhäili Kohonen, joka nähtiin tänäkin vuonna Kouvolan Hiihtoseuran hopeaoukkueessa SM-hiihdoissa Kuopiossa. Kohonen voitti keväällä SM-duathlonin, joka miehen omien sanojen mukaan sopii hänelle paremmin.

- Ensi kausi on harkinnassa ja neuvoteluiden alla. Jos hiihdän, niin hiihdän vain maakuntaviestin ja SM-viestin, kertoi Kohonen.

Tepa Lappi naisten nopein

lappi150711Tepa Lappi naisten sarjan voitoon. Kuva: Hevoskuuri.fiNaisten sarjan voitti näytötyyliin Team Squeezyn Tepa Lappi. Lappi kertoi kilpailun jälkee viettäneensä Teneriffalla kolme kuukautta työharjoittelussa ja harjoitelleensa siellä pyöräilypainotteisesti.

- Teneriffalla on loistava olosuhteet pyöräilyyn. Lance Armstong ei suotta ole kehunut niitä, kertoi Lappi.

Lapilla on jäljellä vielä vuosi fysioterapeutin opintoja Kuopiossa. Lappi tähtää kymppisakkiin SM-hiihdoissa ja kertoi pikatriathlonin sopineen hyvin ohjelmaan.

- Tämä oli hyvä treeni hiihtoon. Rullahiihtoharjoittelua on takana vielä varsin vähän, mutta edessä on leirit Vuokatissa ja Kolilla. Tavoitteena on päästä talvella kymmenen parhaan joukkoon SM-hiihdoissa, sanoi Lappi, joka oli tänä vuonna Kuopion 30 kilometrin (v) SM-kilpailussa 12.

Finntriathlon jatkuu tänään Joroisissa puolimatkan kilpailuilla.

Tulokset:

miehet

1 Lehtinen Jarno Triathlonteam 226 0.55.51,2
2 Kohonen Johannes Taipalsaaren Veikot + 12,7
3 Mustonen Joni Stamina TC  + 1.01,7
4 Lemmettylä Teemu Joroisten Sporttiklubi  + 1.45,7
5 Lepistö Lauri Valkealan Kajo  + 7.03,5

naiset

1 871 Lappi Tepa Squeezy Team 1.04.50,9
2 842 Lavonen Suvi Alatornion Pirkat  + 3.15,3
3 834 Pienimäki Juuli Triathlonteam 226  + 4.54,7
4 865 Olives Essi Helsinki Triathlon 1.10.24,4 + 5.33,5
5 872 Moroz Valeriya Russia 1.12.13,3 + 7.22,4

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri