Finntriathlon käytiin Miettisen ja Hyvärisen komennossa

miettinen160711Tuukka Miettinen ja Merja Hyvärinen ottivat voitot 26. kerran käydyssä  Finntriathlonissa, joka kilpailtiin hyvässä säässä ja samalla lyötiin rikki kaikkien aikojen osallistujaennätys.

miettinen160711Tuukka Miettinen miesten sarjan voittoon. Kuva: Hevoskuuri.fi26. Finntriathlon kilpailtiin hyvässä säässä ja samalla lyötiin rikki kaikkien aikojen osallistujaennätys. Kaksipäiväisen tapahtuman kokonaiskilpailijamäärä oli lähes 900. Lauantaina kilpailtiin samalla puolimatkojen (uinti 1,9 km, pyöräily 90 km ja juoksu 21 km) Suomen mestaruuksista.

Miesten kilpailussa Tuukka Miettinen johti pyöräilyn puolesta välistä asti ja piti johtoasemansa loppuun saakka. Hän voitti näin ensimmäisen SM- mestaruutensa. Turun Urheiluliiton Darby Thomas oli toinen ja saman seuran Mika Luoto kolmas.

Vahvan hiihtotaustan omaava, mutta viisi vuotta sitten triathloniin vaihtanut Tuukka Miettinen oli erittäin tyytyväinen kilpailuunsa.

- Suoritus oli aivan uinnin alkua lukuunottamatta erittäin tasapainoinen. Juoksuosuuden alussa eron ollessa parin minuutin luokkaa sai vielä puristaaa ihan tosissaan, mutta kun eroa alkoi viimeisellä viiden kilometrin kierroksella kasvaa takana tuleviin alkoi luottamus kasvaa mestaruuden suhteen, kertoi Miettinen maalissa.

Voittaja Miettinen satsasi tähän kauteen kovasti ja vietti marraskuun alusta alkaen viisi kuukautta Uudessa-Seelannissa harjoittelemassa. Tämä vaati Miettiseltä itseltään ja tukijoilta kovaa taloudellista panosta. Alkukesästä pian Kuopioon muuttava voittaja kertoi kärsineensä alkukesästä lievästä ylirasitus tilasta.

Seuraavaksi miettinen aikoo kilpailla Kuopion SM-kisoissa.

- Myös Tampereella käytävät EM-kilpailut ovat luonnollisesti kalenterissa, kertoi Miettinen.

Havaijin Ironman-kisoista mies ei tällä hetkellä liikaa haaveile.

Havaiji vaatisi isot resurssit, sillä Havaijille pääsy vaatisi useamman rankikisan kiertämisen, mietti Miettinen.

Kilpailun kolmanneksi sijoittunut Mika Luoto tuli uinnista keulassa. Myös pyöräily sujui turkulaisen omien sanojen mukaan paremmin kuin aiemmin tänä kesänä.

- Yleensä juoksu on ollut vahvuuteni, mutta tällä kertaa reidet kramppasivat. Urheilujuomassa oli kyllä suolaa, mutta ilmeisesti vaan pyöräily väsytti reidet, harmitteli Luoto, joka on laskesekeli olleensa Finntriathlonissa jo reilut kymmenen kertaa.

Hyvärinen voittoon naisissa

hyvarinen160711Merja Hyvärinen tuulettelee naisten sarjan voittoa. Kuva: Hevoskuuri.fiNaisten sarjan ennakkosuosikit etenivät pyöräilyosuuden lähes yhtämatkaa. Ykspihlajan Reiman Merja Kiviranta pääsi kuitenkin vahvan viimeisen pyöräosuuskierroksen ansiosta naisista ensimmäisenä juoksuosuudelle. Juoksussa isäntäseura Joroisten Sporttiklubin Heidi Hyvärinen kuitenkin sai Kivirannan kiinni ja karkasi puolimatkan mestaruuteen. Naisten kolmanneksi sijoittui paremmin maratonjuoksijana tunnettu OTC:n Maija Oravamäki.

Naisten voittaja Heidi Hyvärinen oli erityisen tyytyväinen juoksuunsa.

- Helppoa juoksua tänään, kommentoi Hyvärinen.

Kuopiossa asuva Hyvärinen ei aio osallistua triathlonin koti-EM-kisoihin, vaan kilpailee kesän ja syksyn aikana aktiivisesti Ranskassa.

Naisten kakkonen Merja Kiviranta kertoi antaneensa kaikkensa, mutta tuumi, että pyöräilyosuudella olisi pitänyt saada eroa enemmän mikäli olisi halunnut haastaa Hyvärisen tosissaan.

Elämänsä toisen triathlonstartin tehnyt ja kilpailun kolmas Maija Oravamäki ihastui lajiin.

- Tämä on upea laji, riemuitsi Oravamäki maalissa, joka totesi, että uintia pitäisi parantaa paljon, mutta oli kuitenkin eritäinn tyytyväinen tämän päivän uintiinsa. Oravamäki jäi 12 minuuttia nopeimmille naisille uintiosuudella.

- Kenties, vastasi Oravamäki, kun häneltä kysyttiin jatkosuunnitelmista triathlonin suhteen.

Miehet
1) Miettinen Tuukka Stamina TC 3.59.31,
2) Thomas Darby Turun Urheiluliitto 4.03.36,
3) Luoto Mika Turun Urheiluliitto 4.06.34,
4) Juhanson Ain-Alar Viro 4.13.06,
5) Laitinen Juha SSU 4.15.05

Naiset
1) Hyvärinen Heidi Joroisten Sporttiklubi 4.24.49,
2) Kiviranta Merja Ykspihlajan Reima 4.28.27,
3) Oravamäki Maija OTC 4.36.12,
4) Malmström Henrika SC Raseborg 4.37.21,
5) Kainiemi Liisa OTC 4.39.49

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri