Jukka Hartonen Finntriathlonissa

hartonen180711_introFinntriathlonissa nähtiin useita muista lajeista tuttuja nimiä. Tunnetuimpana 90-luvun maajoukkuehiihtäjä Jukka Hartonen, joka otti voiton 40-vuotiaiden sarjassa.

hartonen180711Jukka Hartonen tuulettaa miesten 40-vuotiaden sarjan voittoa. Kuva: Hevoskuuri.fiFinntriathlonissa nähtiin useita muista lajeista tuttuja nimiä. Tunnetuimpana 90-luvun maajoukkuehiihtäjä Jukka Hartonen, joka otti voiton 40-vuotiaiden sarjassa.

Hartosen parhaat saavutukset hiihdon puolelta ovat Lillehammerin olympialaisten 30 kilometrin 13. sija, Falunin MM-hiihtojen 50 kilometrin 14. sija vuodelta -93. Parhaan maailmancup-osakilpailun sijoituksensa Hartonen hiihti Lahdessa vuoona -95, ollen 15 kilometrin vapaan kilpailussa 5.

Hartonen oli ensimmäisen kerran mukana Finntriathlonissa jo reilut parikymmentä vuotta sitten nuorten sarjassa. Tämän jälkeen tuli luova tauko, mutta Vuokatissa rahoituspäällikkönä työskentelevä Hartonen on innostunut lajista uudelleen.

- Muutama triathlon-kilpailu tässä on tullut vedettyä. Myös juoksukilpailuja kuuluu jonkin verran ohjelmaan, kertoo Hartonen.

Talvella mies harjoittelee pääosin hiihtäen. Viime talvelta plakkariin kertyi kunniotettavat 5000 kilometriä.

- Olen vuodesta -97 hiihtänyt vain vapaata. Perinteiseen ei ole oikein kalustoa ja kun vapaan suksien voitelukin tuntuu joskus työläältä, niin en halua käyttää lisäksi aikaa pitovoiteluun, naureskelee Hartonen ja kertoo, että hänellä on tapana juosta hiihtolenkkien päälle muutama kilometri tuntuman ylläpitämiseksi.

Hartonen on ollut viime vuosina tuttu näky myös massahiihdoissa. "Omassa lajissa" suksi kulkee edelleen hyvin. Tänä vuonna Hartonen oli kahdeksas Finlandia-hiihdossa.

Triathlonin ensimmäinen laji uinti ei ole Hartoselle tuottanut vaikeuksia.

- Uinti on vähän heikompi pyöräilyyn ja juoksuun verrattuna, mutta olen käyttänyt uintia jo aktiiviaikoina paljon huoltavana harjoituksena, joten sekin sujuu, kertoo Hartonen.

-

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri