Haastattelussa monipuolisuusihme Maija Oravamäki

oravamaki240711_2Hevoskuuri haastatteli lyhyesti Maija Oravamäkeä Finntriathlonin yhteydessä. Finntriathlon oli Oravamäen uran toinen triathlon-startti ja heti tuli SM-pronssia.

oravamaki240711_2Maija Oravamäki. Kuva: Hevoskuuri.fiHevoskuuri haastatteli lyhyesti Maija Oravamäkeä Finntriathlonin yhteydessä. Finntriathlon oli Oravamäen uran toinen triathlon-startti ja heti tuli SM-pronssia.

Oramäeltä sujuu hyvällä menestyksellä useampikin laji. Suomenmestaruuksia löytyy muun muassa 10 000 metriltä ja maratonilta, SM-mitaleja hiihdon SM-viestissä Oulun Hiihtoseuran väreissä sekä arvokisaedustuksia maratonilta niin MM- kuin EM-kilpailuistakin. Tämän vuoden maaliskuussa Oravamäki otti MM-pronssia Jämillä pidetyssä talvitriathlonin MM-kilpailussa. Oravamäki on kilpaillut myös menestyksekkäästi seikkailu-urheilussa Team Buff Thermocoolin joukkuessa kiertäen muun muassa XPD:n Portugalissa, Exploren Ruotsissa ja Le Grand Raidin Ranskassa.

Monipuolinen lajivalikoima näkyy myös Oravamäen harjoittelussa

- Tykkään harjoitella monipuolisesti. Juoksu on mukana ympäri vuoden. Talvella ohjelmassa on mukana myös runsaasti hiihtoa ja tämän triathlon-kokeilun myötä myös uintia on tullut lisää. Seikkailu-urheilun takia mukana ollut melonta taas on jäänyt vähemmällä viime aikoina, kertoo Oravamäki.

Oravamäki ei harjoittele tällä hetkellä tavoittenaan jokin tietty kilpailu.

- Nautin urheilusta ja tällä hetkellä teen tätä lähinnän tuon nautinnon takia, enkä niinkään tavoitteiden, mutta harmittelee, että ensi vuoden yleisurheilun EM-kilpailuissa Helsingissä ei ole mukana maratonia olympialaisten läheisyyden takia.

oravamaki240711Maija Oravamäki Finntriathlonin juoksuosuudella. Kuva: Hevoskuuri.fiOravamäki ei kerinnyt maaliskuussa mukaan hiihdon SM-viestiin, koska talvitriathlonin MM-kilpailut olivat samaan aikaan. Hiihto kuitenkin kiinnostaa edelleen.

- Olin viime vuonna Marcialongassa ja tarkoituksena on kiertää ensi talvena enemmänkin kotimaisia massahiihtoja, kertoo Oravamäki ja innostuu ajatuksesta lisää kun kuulee, että ensi talveksi on suunnitteilla massahiihtojen SM-sarja.

Seuraava isolla Oravamäen kalenteriin merkitty tapahtuma on TransAlpine-juoksu Alpeilla.

- TransAlpine-juoksu on 262 kilometriä pitkä etappikilpailu 3.-10. elokuuta. Siinä juostaan 30-50 kilometrin etappeja 1500-3000 metrin korkeudessa. Kyseessä on parikilpailu ja parinani on Sanna Kullberg, paljastaa Oravamäki.

Kiitämme Maijaa haastattelusta. Monipuolisuus on valttia. Jäämme seuraamaan miten TransAlpine-juoksu etenee.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri