Kaisa Lehtonen avaa kisakautensa Mallorcalla

Kaisa Lehtonen viime kesän Finntriathlonissa Joroisilla. Kuva: Teemu Ojapalo

Kaisa Lehtonen viime kesän Finntriathlonissa Joroisilla. Kuva: Teemu Ojapalo

Suomen paras naistriathlonisti kärsi rasitusvammasta kevättalvella.

Triathlonisti Kaisa Lehtonen pääsee tällä kaudella tositoimiin ensimmäistä kertaa lauantaina Thomas Cook Ironman 70.3 Mallorca –triathlonkilpailussa, jossa ohjelmassa on puolimatkan kilpailu. Edessä on siis 1,9 kilometrin uinti, 90 kilometrin pyöräily ja 21,1 kilometrin juoksu.

Lehtonen kertoi kilpailukauden alkamisesta blogissaan. Hän myös kertasi talven harjoitteluaan, joka on sujunut vuoristoradan lailla. Alkutalvi meni Lehtosen mukaan erittäin hyvin, mutta helmikuussa alkoivat vaikeudet.

-Ei ole helppoa olla triathlonisti Suomen talvessa. Teimme virheitä sisäharjoittelussa ja sain inhottavan polven rasitusvamman. Kivun takia pidin juoksutaukoa kuusi viikkoa, enkä voinut edes istua pyöräni satulassa kolmeen viikkoon, Lehtonen kirjoittaa.

Viime aikoina kaikki on taas alkanut sujua paremmin ja Cran Canarian leiri antoi uskoa tulevaisuuteen.

-Ilmeisesti jaloissani on monta harjoitusvuotta, kun kunto tuntuu tulevan takaisin yllättävän nopeasti pitkän tauon jälkeen, Lehtonen jatkoi.

Mallorcan kilpailu käynnistyy varhain lauantaina. Naisten Pro-ryhmä aloittaa kilpailun kello 6.57 Suomen aikaa. Naisten Pro-ryhmässä on 26 urheilijaa.

Premiumsport.fi

ulvang banneri