”Pyörä kulki ihan älyttömästi” - vahva pyöräily siivitti Lehtosen Euroopan mestaruuteen

Kaisa Lehtonen Euroopan mestarina Italian Riminissä. Kuva: Kuvakaappaus live-lähetyksestä.

Kaisa Lehtonen Euroopan mestarina Italian Riminissä. Kuva: Kuvakaappaus live-lähetyksestä.

Triathlonisti Kaisa Lehtonen juhli sunnuntaina Euroopan triathlonliiton ETU:n puolimatkojen Euroopan mestaruutta Italian Riminissä. Lehtosen voiton takeena oli hurja pyöräilyosuus pienen harhaan uinnin jälkeen.

Kestävyysurheilu.fi tavoitti euroopanmestari Lehtosen Italiasta kertomaan tunnelmistaan uransa ensimmäisen ison kilpailun voiton jälkeen.

– Ihan mielettömät fiilikset! Meni aika nappiin ja tällä kertaa kannatti käyttää järkeä kaksi viikkoa sitten Mallorcalla ja jättää kisa väliin selän noidannuolen takia, eikä lähteä väkisin kilpailemaan, vaan siirtää kilpailukauden avausta suosiolla tänne, Kaisa Lehtonen iloitsee.

Kaisa Lehtonen sijoittui viime vuonna pitkien matkojen MM-kisoissa upeasti hopealle ja nyt tuloksena oli uran ensimmäinen arvokisavoitto.

– Tämä on ensimmäinen EM-mitalini ja samalla ensimmäinen ison kilpailun voittoni, joten kyllä todella hienolta tuntuu, Lehtonen sanoo tyytyväisenä.

Uinnissa harhaan – hurja pyöräily ratkaisi

Uinnin jälkeen Lehtonen rantautui hieman yli kaksi minuuttia kärjen perässä, mutta aikatappiolle löytyi selitys.

– Uinti kulki ihan hyvin, mutta merellä oli hieman haastavat kelit suunnistaa ja ajauduin yhden kilpakumppanin kanssa hieman harhaan ja uimme ensin väärälle poijulle, Lehtonen kertoo uintiosuuden pienestä suunnistusvirheestä.

Mutta pyöräilyosuus Lehtosella sujui aivan loistavasti ja hän tavoitti nopeasti kärjen ja meni sen jälkeen menojaan.

– Pyörä kulki ihan älyttömästi ja tuli aloitettua jopa ehkä hieman liian lujaa ja sain kärjen kiinni jo noin 25 kilometrin jälkeen. Etukäteen se oli hieman arvoitus, että kuinka pyöräily sujuisi, mutta se on sujunut treeneissä hyvin, mutta ihan näin kovaa pyöräilyä en osannut etukäteen odottaa.

Lehtonen hankki pyöräilyosuudella yli seitsemän minuutin johtoaseman, eikä hänellä ollut juoksuosuudella vaikeuksia pitää johtoaan, vaikkei juoksu ihan parhaalla tavalla kulkenutkaan.

– Juoksu ei kulkenut aivan normaalisti, mutta ei minulla ollut vaikeuksia säilyttää johtoa. Kylmän kelin takia juominen jäi vähän vähiin ja se saattoi vaikuttaa juoksuun, mutta kyllä minä sain vähän nautiskella juoksuosuudella voiton ratkettua, Lehtonen kertoo.

– Kyllähän minä olen treeneissä jo tuntenut, että joka laji on kulkenut hyvin ja kyllä tämä antaa paljon motivaatiota ja uskoa jatkoon, Lehtonen kertoo mainiosta kauden avauksestaan.

Euroopan kisoihin Bakuun

Kesäkuussa järjestetään historian ensimmäiset Euroopan kisat Bakussa Azerbaidzhanissa ja Kaisa Lehtonen on valittu sinne triathloniin olympiamatkoille.

– Euroopan kisat ovat seuraavat kilpailuni ja siellä on kova kisa luvassa ja odotan sitä kisaa jo innolla, Lehtonen sanoo.

Lehtonen miettii vielä, että pyrkiikö ensi vuoden Rion olympialaisiin triathlonissa, mutta samalla hän tunnustaa, että pidemmät matkat ovat alkaneet kiinnostaa häntä yhä enemmän. Yhtenä vaihtoehtona on ollut myös olympiarajan rikkominen maratonilla.

– Kyllähän ne pitkät matkat triathlonissa on se mun juttuni, varsinkin kun pyöräily kulkee nyt näin hyvin. Ja pitkille matkoille tulen varmasti jatkossa tähtäämään. Mutta Bakussa pääsen vielä kokeilemaan olympiamatkoilla vauhtiani ja sen kilpailun jälkeen olen viisaampi tuon olympialaisiin pyrkimisenkin suhteen, tuore Euroopan mestari päättää.

Tulokset ETU:n puolimatkojen EM-kilpailu Rimini Italia 24.5.

1 LEHTONEN KAISA 4:41:14.30
2 DOSSENA SARA 4:46:39.80
3 RAW VANESSA 4:51:07.10
4 SANTIMARIA MARGIE 4:55:58.80
5 DOGANA MARTINA 4:56:17.40
6 POTUCKOVA EVA 4:56:26.00
7 PRIARONE GIORGIA 4:56:52.10
8 DMITRIEVA OLGA 5:04:23.30
9 HARESIGN ELEANOR 5:06:05.90
10 KOMANDER EWA 5:11:44.80

>> Tulokset

- Tero Viljanen

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri