Thomas ja Söderström voittajat SM-Duathlonissa

Triathlonisti Darby Thomas oli vahvin duathlonissa. Kuva vuodelta 2013. Kuva: Kalle Kotiranta

Triathlonisti Darby Thomas oli vahvin duathlonissa. Kuva vuodelta 2013. Kuva: Kalle Kotiranta

Duathlonin avoimet SM-kilpailut järjestettiin Pajulahdessa sunnuntaina. Kilpailu koostui juoksusta, pyöräilystä ja juoksusta.

Miesten kilpailussa kärkikolmikko saapui ensimmäiseltä kympiltä yhdessä pyöräilyosuudelle. Darby Thomas oli kolmikon vahvin pyörän päällä ja hän repi ratkaisevan eron 40 kilometrin matkalla. Viimeisellä juoksuosuudella nopein oli Ole Antti Halonen, mutta Thomasin pyörällä tekemä ero riitti mestaruuteen reilun minuutin erolla.

Triathlon Team Kotkan Ole Antti Halonen oli kisan kakkonen ennen Kutu Triathlonin Jarmo Rissasta.

Naisten kilpailu eteni tasaisissa merkeissä viimeiselle juoksuosuudelle asti. Helsinki Triathlonin Maria Söderström ja Joroisten Urheilijoiden Sini Alusniemi juoksivat ensimmäisen kympin yhdessä. Pyöräosuudella hiihdostakin tuttu Alusniemi eteni Söderströmiä kovempaa. Viimeisellä juoksuvitosella entinen maajoukkuejuoksija näytti kovuutensa ja nappasi mestaruuden minuutin marginaalilla.

Turun Urheiluliiton Sari Stenholm oli kolmas.

Pajulahden duathlonissa pääsarjoissa jaettiin palkintorahaa kahden tuhannen euron edestä. Miesten ja naisten eliittisarjojen voittajat saivat 500 euroa sekä lisäksi viikon leiripaketin kahdelle hengelle puolihoidolla Ferrer Hotels Mallorcalla.

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri