Liisa Lilja toiseksi paratriathlonin MC-kilpailussa Lontoossa

Liisa Lilja (vas.) kiipesi maailmancupin osakilpailun palkintokorokkeelle.

Liisa Lilja (vas.) kiipesi maailmancupin osakilpailun palkintokorokkeelle.

Jussi Lotvonen mukana miesten PT4 -luokassa.

Paratriahlonin maailmancupin kiertue jatkui ITU World series -kilpailun yhteydesä Lontoossa lauantaina.

Naisten tulevassa paralympialuokassa PT 2 kilpaileva Liisa Lilja teki erinomaisen kisan ja sijoittui toiseksi. Lontoon Hyde Parkissa pidetyssä kilpailussa Lilja nousi vedestä luokassaan toisena. Uimaritaustasta on selkeästi hyötyä triathlonissa mutta vahan näytön hän antoi pyöräilyosuudella, jossa Lilja piti parasta vauhtia.

Juoksuosuudella Lilja joutui taipumaan noin kilometri ennen maalia tämän hetken maailman ykkösnaiselle, Hollannin Saskia van Den Oudenille. Lilja jäi lopulta minuutin päivän voittajalle.

Lontoon kilpailu oli Liljalle tämän kauden ensimmäinen ja jännitys ennen kilpailua oli sen mukainen. Myös jouksuosuuden hän suoritti ensimmäistä kertaa uudella juoksuproteesilla, jolla hän on ehtinyt harjoitella vasta noin kolme kuukautta.

-Todella hyvä suoritus kokonaisuutena ja siihen olen tyyyväinen. Nyt tiedän missä menen suhteessa muihin ja aina jää parennettavaa, Lilja kertoi.

Liljan mukaan erityisesti vaihdoista pitäisi saada nipistettyä aikaa pois. Lisäksi pyöräily ja juoksu ovat hänelle melko uudet lajit, joten Lilja uskoo kehittyvänsä niissäkin.

-Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa kohti EM-kilpailua ja sen jälkeisiä MC kisoja, joista sitten saa niitä Rion pisteitä, Lilja totesi kilpailun jälkeen.

Lotvonen joutui pettymään

Jussi Lotvonen kilpaili miesten PT 4 luokassa ja tuli maaliin sijalla 17. Kilpailun voitti Kanadan Stefan Daniel.

-Päivän kunto ja suoritus on tuloslistan mukainen. Ero maailman kärkeen on suuri, mutta Rio unelmaa ei toki ole haudattu, totesi pettynyt Lotvonen.

Paratriathlonin maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Ranskan Besaconissa, mutta suomalaiskaksikon katseet ovat jo Sveitsin EM-kilpailussa, joka kisstaan Genevessä 10.7.

Sitä ennen molemmat paratriathleetit nähdään Himoksella sprttimatksn SM kilpailussa 13.6.2015

Premiumsport.fi

ulvang banneri