Kestävyysurheilu.fi:n nastalenkkaritesti 6/7: Sarva Xero

Sarva Xero

Sarva Xero

Sarvan Xero pitää vaativissakin olosuhteissa.

Xeron pohjassa on peräti 20 nastaa. Sarvan kengissä käytetyt nastat ovat tähden mallisia, jotta jäähän pureva pinta olisi mahdollisimman suuri ja nasta samalla kevyt.

Xeron ominaisuudet ovat hyvin samankaltaiset kuin eilen esitellyn Icebugin Auroran. Auroran tapaan Xero on kevyt, mutta vaimennustakin löytyy. Kannan ja päkiän korkeuserokin on näissä kahdessa kengässä sama, 8 mm.

sarvaXSarva XeroXero tuntuu juostessa rullaavalta ja näppärältä. Monipuolisuudessaan se soveltuu vauhdikkaisiin harjoituksiin, mutta vaimennuksen kautta myös pitkän lenkin kengäksi. Maastossa ja poluilla tuntuma on erinomainen. Xero on siis hyvä yleiskenkä aktiiviselle juoksijalle.

Vasta viisi vuotta sitten kaikki tarjolla olevat nastalenkkarit olivat vankkarakenteisia ja melko raskastekoisia. Xero on hyvä esimerkki nopeasti kehittyneestä tarjonnasta, joka on tuonut markkinoille erilaisiin tarkoituksiin sopivia monipuolisempia kenkiä.

-Outi ja Juho-Veikko Hytönen

Kestävyysurheilu.fi:n nastalenkkaritesti:

Mukana kahdeksan nastalenkkarimallia, jotka esitellään joulukuun ensimmäisen viikon aikana. Testi on tehty Tallinnassa, missä olosuhteet olivat kahden viikon aikana erinomaiset: jäiset tiet muuttuivat testin lopussa lumisiksi ja metsässä oli koko ajan lunta 5-10 cm.

Testaajat ovat aktiivisia juoksijoita ja painavat alle 60 kg. Raskastekoisilla ja vähemmän juoksevilla kengän valinnassa korostuu hyvä vaimennus, jotta liukkaiden ja kylmien kelien jalkavammariski olisi mahdollisimman pieni.

Tutustu aiemmin esiteltyihin malleihin:

Icebug DTS BUGrip
Asics Gel-FujiSetsu GTX
Sarva D'vil
Salomon SpikeCross ja SnowCross
Icebug Aurora Bugrip