Kestävyysurheilu.fi:n nastalenkkaritesti 7/7: Inov Oroc 340

Inov Oroc 340.

Inov Oroc 340.

Inovin nastalenkkarimalli Oroc 340 ehti testiin mukaan viime hetkellä lukijoiden vinkistä.

 

Inov Oroc on varma ja turvallinen valinta talven liukkaille keleille ja poluille. Kenkä ei häikäise yhdelläkään osa-alueella, mutta toisaalta siitä on vaikea löytää heikkouksiakaan. Kenkä pitää hyvin jäisellä tiellä ja sillä voi tarvittaessa juosta jopa sulalla asfaltilla, mikäli niitä reitille osuu.

Toimittajan jalkaan kenkä ei anna parasta mahdollista tuntumaa, mutta juoksu onnistuu myös poluilla kompuroimatta. Lika ei tunnu tarttuvan kenkiin. Liekö kyse toimittajan onnistuneesta kurakohtien välttelystä vai kengän materiaalista. Joka tapauksessa Inov Oroc 340 on turvallinen valinta hänelle, joka haluaa juosta joka alustalla ja kelillä kuin kelillä. Ei petä missään.

Inovin rakenne poikkeaa muiden kenkien malleista melkoisesti. Siksi on tärkeää, ettei tätäkään kenkää ostaessa tyydy vanhaan tuttuun omaan kengännumeroon, vaan testaa rohkeasti vielä viereistä numeroa.

Vaimennusta Inovin nastamallissa on keskitason verran, kuten Icebugin Aurorassa tai Sarvan Xerossa. Päkiän ja kannan välinen korkeusero on 9 mm ja nastoja on pohjassa yhdeksän.

-Outi ja Juho-Veikko Hytönen

Kestävyysurheilu.fi:n nastalenkkaritesti:

Mukana kahdeksan nastalenkkarimallia, jotka esitellään joulukuun ensimmäisen viikon aikana. Testi on tehty Tallinnassa, missä olosuhteet olivat kahden viikon aikana erinomaiset: jäiset tiet muuttuivat testin lopussa lumisiksi ja metsässä oli koko ajan lunta 5-10 cm.

Testaajat ovat aktiivisia juoksijoita ja painavat alle 60 kg. Raskastekoisilla ja vähemmän juoksevilla kengän valinnassa korostuu hyvä vaimennus, jotta liukkaiden ja kylmien kelien jalkavammariski olisi mahdollisimman pieni.

Tutustu aiemmin esiteltyihin malleihin:

Icebug DTS BUGrip
Asics Gel-FujiSetsu GTX
Sarva D'vil
Salomon SpikeCross ja SnowCross
Icebug Aurora Bugrip
Sarva Xero