Nastalenkkaritestin loppuraportti: Hyvä nastalenkkari on monikäyttöinen ja kevyt

Testinastalenkkareita.

Testinastalenkkareita.

Nastalenkkaritestissä ei pisteitä tai tähtiä jaettu, vaan pikemminkin tutkittiin millaiseen käyttöön mikäkin kenkä sopii ja löytyykö pohjasta pitoa peilijäisillä teillä.

Tälläkin metodilla testistä saatetaan kuitenkin nostaa esille parhaat kengät. Kun eteisessä on pyörinyt seitsemän mallia nastalenkkareita kolmen viikon ajan ja juoksua on ollut ohjelmassa päivittäin, on malleista ehtinyt löytyä ne, jotka tekee aina mieli laittaa jalkaan.

Icebugin Aurora Bugripit olivat molempien testaajien suosikit. (Aurorat voittivat myös Juoksija-lehden nastalenkkaritestin!)

Icebug Aurora Bugrip

Erittäin hyvänä kakkosena tulevat Sarvan Xerot, joiden ominaisuudet ovat hyvin Auroran kaltaiset. Nämä mallit vetoavat monipuolisuuden ja keveyden yhdistelmällä. Niillä sujuvat vauhdikkaat harjoitukset, jopa testijuoksut, mutta toisaalta vaimennusta on tarpeeksi, että uskaltaa tehdä pitkänkin lenkin.

Inovin Orocin ominaisuudet ovat myös hyvin lähellä kahta edellä mainittua mallia, samoin Salomonin mallit, jotka kuitenkin tuntuvat jäällä epävarmoilta. Orocia ei päästy testaamaan yhtä jäisissä olosuhteissa kuin testin muita kenkiä.

Sarvan D'vil poikkeaa muista testikengistä keveydellään. Se on mainio talvijuoksukisojen kenkä, mutta muuten se sopii lähinnä suunnistajan käyttöön. D'vil ja myös edellä mainitut mallit ovat hyviä esimerkkejä
nastalenkkarivalikoiman kasvusta. On hienoa, että myös kisavauhtiseen juoksuun löytyy sopiva malli.

Sarva D'vil

Asicsin Fujisetsu ja Icebugin DTS Bugrip ovat testin vankemmat mallit. Molempien pito on huippuluokkaa ja erityisesti Asics rullaa vankaksi kengäksi mukavasti. Nämä mallit sopivat vähän juokseville, raskastekoisille liikkujille ja myös vammaherkille urheilijoille, joiden jalat eivät jäisillä keleillä kestä kevyen vaimennuksen kengillä.

Asics Gel-FujiSetsu GTX

Toivottavasti sait testin avulla vinkkejä itsellesi sopivan nastalenkkarin valintaan!

Tässä vielä linkit testikenkien esittelyihin:

Icebug DTS BUGrip
Asics Gel-FujiSetsu GTX
Sarva D'vil
Salomon SpikeCross ja SnowCross
Icebug Aurora Bugrip
Sarva Xero
Inov Oroc 340

- Outi ja Juho-Veikko Hytönen