Polar julkistaa: Polar Vantage V on multisportkello huippu-urheilijoille

Polar Vantage V on suunnattu huippu-urheilijoille.

Polar Vantage V on suunnattu huippu-urheilijoille.

Vantage V mittaa ensimmäisenä maailmassa juoksutehoa ranteesta.

Multisportkellossa yhdistyvät Polarin huippuluokan urheiluteknologia sekä tyylikäs ja kestävä muotoilu. Polar Vantage V:ssä on täysin uudenlainen, kaikkien aikojen tarkin Precision Prime™ -rannesykkeenmittausteknologia.

Polar Vantage V on kehitetty huippu-urheilijoille ja -valmentajille, minkä vuoksi mittarissa on etenkin harjoittelun ja palautumisen tasapainottamiseen kehitettyjä ainutlaatuisia Smart Coaching -ominaisuuksia kuten Training Load Pro™ ja Recovery Pro™sekä uudistettu Polar Flow for Coach -valmennusjärjestelmä.

Akun kesto mahdollistaa jopa 40 tunnin yhtäjaksoisen harjoittelun, ja kirkas värikosketusnäyttö sekä harjoituksen aikana käytettävät näppäimet on suunniteltu toimimaan haastavimmissakin harjoitusolosuhteissa. Mittari tarjoaa tarkkaa harjoitusdataa yli 130 lajista, joiden lajiprofiilit ovat kustomoitavissa juuri käyttäjän tarpeisiin sopiviksi.

 

 

Polar Precision Prime™

Polar Vantage V käyttää sykkeenmittauksessa uudenlaista Polar Precision Prime™- sensorifuusioteknologiaa. Optisen sykkeenmittauksen ja ihokosketusmittauksen yhdistävä innovaatio varmistaa mittauksen luotettavuuden tunnistamalla ja poistamalla liikehäiriöiden aiheuttamat virheet sykesignaalista.

Polarin Segment Managerin Sanna Meriön mukaan Polarin oma ainutlaatuinen yhdistelmäsensoriteknologia ja kustomoitu älykäs algoritmi asettavat uudenlaisen standardin rannesykkeenmittauksen tarkkuudelle.

– Olemme erittäin innoissamme saadessamme esitellä Polar Precision Prime -ominaisuuden. Se on ainut sykkeenmittausteknologia, joka yhdistää kolmea erilaista sensoridataa ja tarjoaa näin parhaan laadun rannesykemittaukselle.

– Precision Prime käyttää yhdeksää optista kanavaa, jotka tuottavat kahden väristä ja aallonpituudeltaan erilaista LED-valoa, joiden avulla on mahdollista saada tarkkaa dataa ihon eri kerroksilta. Lisäksi hyväksikäytetään 3D-kiihtyvyystietoa sekä neljää elektrodia, jotka mittaavat ihokosketusta. Nämä teknologiset saavutukset tarkoittavat nopeampaa reagointiaikaa, herkempää kykyä lukea signaaleja sekä uudenlaista tarkkuutta ja luotettavuutta rannesykemittaukseen.

Juoksutehon mittaus ranteesta

Polar Vantage V:n myötä Polar tuo markkinoille myös maailman ensimmäisen juoksutehon mittauksen ranteesta. Aikaisemmin juoksutehoa on ollut mahdollista mitata ainoastaan ulkoisilla sensoreilla, mutta suoraan ranteesta mitattava juoksuteho tuo uudenlaista kätevyyttä ja tehokkuutta harjoitteluun.

Juoksutehon mittaus yhdistää useita juoksumetriikoita yhdeksi helposti ymmärrettäväksi luvuksi, joka edustaa voimaa, jota juoksija tuottaa juostessaan.

Juoksuteho on arvokas metriikka etenkin intensiteetin ja maaston vaihdellessa sekä intervalliharjoittelussa, sillä teho reagoi intensiteetin muutoksiin nopeammin kuin syke.

Training Load Pro™ ja Recovery Pro™

Polar on yhteistyössä urheilujoukkueiden ja kestävyysurheilijoiden kanssa kehittänyt Vantage V:hen entistä edistyksellisemmät ominaisuudet harjoituskuormituksen ja palautumisen seurantaan: Training Load Pro™:n ja Recovery Pro™:n

Trainig Load Pro on ensimmäinen kuluttajatuotteessa oleva ominaisuus, joka ottaa harjoituskuormituksen laskennassa huomioon lihaskuormituksen, kardiokuormituksen sekä koetun kuormituksen. Harjoituskuormitus mitataan automaattisesti jokaisesta harjoituskerrasta ja sitä verrataan rasitukseen ja sietokykyyn pitkällä aikavälillä. Tämä auttaa urheilijoita tunnistamaan omat henkilökohtaiset rajansa kertomalla ovatko he harjoitelleet liikaa, liian vähän vai juuri sopivasti.

Recovery Pro tarjoaa kokonaisvaltaisen kuvan harjoittelun ja palautumisen välisestä tasapainosta mittaamalla sekä päivittäistä että pitkän aikavälin palautumista. Recovery Pro -ominaisuus on ainoastaan Polar Vantage V:ssä, ja sen käyttö vaatii Polar H10 -sykesensoria. Palautumisen mittaaminen perustuu säännöllisesti tehtävään ortostaattiseen testiin.

Yhdessä Training Load Pro ja Recovery Pro tarjoavat henkilökohtaista harjoitusohjausta ja ovat erinomaisia työkaluja urheilijan henkilökohtaisen suorituskyvyn parantamiseen ja loukkaantumisten välttämiseen.

 

 

Parempaa suunnittelua ja tarkempaa dataa Polar Flow for Coach -palvelun avulla

Polar Vantage V:n myötä myös Polarin ilmainen Polar Flow for Coach -onlinepalvelu on uudistettu. Se sisältää nyt myös kausisuunnitteluominaisuuksia tarjoten helppokäyttöiset työkalut ja visualisointimahdollisuudet niin vuosi-, viikko- kuin kuukausitason suunnitelmien tarkasteluun ja laatimiseen.

Polar Flow for Coach on ilmainen onlinepalvelu, jonka avulla valmentajat voivat laatia harjoitussuunnitelmia ja seurata valmennettavan kehitystä. Tehdyt suunnitelmat synkronoituvat automaattisesti urheilijan Flow-tilille sekä Vantage V -mittariin.

Urheilijat voivat seurata päivittäisiä harjoituksiaan suoraan kellon näytöltä. Valmentajat voivat vertailla toteutuneiden ja suunniteltujen harjoitusten dataa ja tehdä niiden perusteella muutoksia harjoitussuunnitelmiin.

Smart Coaching – harjoitusominaisuudet

Vantage V:ssä on myös muita Smart Coaching -harjoitusominaisuuksia:

• Juoksuindeksi: Juoksuindeksin avulla on mahdollista seurata oman juoksun kehittymistä. Numeerinen arvo kertoo juoksutavan tehokkuudesta.
• Juoksuohjelmat: Käyttäjä valitsee tavoitematkan 5 km, 10 km, puolimaraton tai maraton sekä tavoitepäivämäärän ja saa ilmaisen, henkilökohtaisesti mukautuvan juoksuharjoitusohjelman, jonka jokainen harjoitus on seurattavissa Polar-mittarin näytöltä.
• Polar Sleep Plus™: Edistyksellinen unianalyysi mittaa automaattisesti nukkumisajan sekä unen määrän ja laadun ja tarjoaa palautetta, jonka avulla omia nukkumistapoja on mahdollista kehittää.
• Päivittäinen aktiivisuus ja jatkuva sykeseuranta: Mittaa sykettä ympäri vuorokauden ja tarjoaa kokonaisvaltaisen kuvan käyttäjän päivittäisestä aktiivisuudesta ja kalorinkulutuksesta yhdistämällä aktiivisuus- ja syketietoja.
• Uintimetriikat: Mittaa sekä avovesi- että allasuinnissa esimerkiksi vetojen määrää ja kuljettua matkaa.

 

Polar Vantage V on ennakkotilattavissa Premiumsportista hintaan 499 euroa ja yhdessä Polar H10 -sykesensorin kanssa hintaan 549 euroa. Vantage V on saatavilla kahdessa eri koossa ja kolmessa eri värissä: mustana, valkoisena ja oranssina. S-koon rannekepalat ovat tilattavissa erikseen hintaan 9,90 euroa.

Polar julkaisi tänään myös toisen uutuustuotteen: Polar Vantage M -multisportkellon, joka on suunnattu tavoitteellisille urheilijoille.