Rexiltä uusi tuotesarja korvaamaan fluorivoiteet

Rexin uusia N-Kinetic -tuotteita.

Rexin uusia N-Kinetic -tuotteita.

Rex on julkistanut uuden vettä ja likaa hylkivää teknologiaa hyödyntävän fluorittoman suksivoidesarjaan, joka kantaa nimeä N-Kinetic. Tuotteet ovat myrkyttömiä ja biohajovia. Tuoteperhe on suunniteltu täyttämään FIS:n fluorikiellon jälkeiset vaatimukset.

–Aloitimme fluorivoiteita seuraavan teknologian kehittämisen jo talvella 2013, kun testasimme viimeisimpien kilpaluistovahojemme raaka-aineita osana tuotekehitysprojektia ennen Sotshin Olympiakisoja. Yli 8000 ajastettua testilaskua sisältäneen projektin jälkeen saimme valmiiksi uuden fluorittoman vahojen lisäaineistuksen, joka sai nimen Rex N-Kinetic. Aluksi teknologia tuli käyttöön vain kalleimmissa fluorivoiteissa vaikka tiesimme jo, että vahat olivat todella liukkaita myös ilman fluoria. Sotchi-projektin jälkeen olemme jatkaneet teknologian edelleen kehittämistä yhteistyössä johtavien maajoukkueiden kanssa, kartoittaaksemme ja hyödyntääksemme kaikki teknologian antamat edut. Viimeisimmät kehitysversiot ovat myös biohajoavia mikä on merkittävä edistysaskel verrattuna fluoriyhdisteisiin, jotka N-Kinetic -teknologia korvaa, sanoo Juuso Liukkonen, Redoxin tuotekehitysinsinööri yhtiön tiedotteessa.

Kahden uuden 100% N-Kinetic tason 4 luistopinnoitteen ja neljän N-Kinetic tason 2 luistovahan julkaisun myötä Rex tarjoaa vakavasti otettavan vaihtoehdon sekä fluoripulvereille että korkeafluorisille luistovahoille. Rex N-Kinetic -teknologiaa hyödynnetään myös uudessa N-Line pitovoidesarjassa sekä suksien puhdistus- ja hoitotuotteissa, kuten suositussa Rex Glide Cleanerissä.

Täysi sarja fluorittomia hydrofobisia tuotteita kaikissa kategorioissa

–Olemme iloisia voidessamme tarjota kilpailukäytössä fluorivahojen ja myös fluoripulvereiden suorituskykyä korvaavan täyden tuotesarjan. N-Kinetic -luistopinnoitteet ovat olleet käytössä FIS ja IBU maailmancupissa jo kausilla 18/19 ja 19/20, koska ne ovat optimikelissä päihittäneet fluoripulverit luistotesteissä. Rexin ottamat edistysaskeleet myrkyttömän ja biohajoavan vettä- ja likaa hylkivän teknologian kehityksessä tarkoittavat sitä, että maailmancupin kisavauhdit eivät FIS:n fluorikiellon jälkeen laskekaan oletetulla tavalla, sanoo Antti Peltonen, Redoxin Brand Manager.