Rexin PFOA-vapaa fluoripulverimallisto ja N-Kinetic -luistopinnoitteet kaudelle 20/21

Rexin fluoripulverimallisto talvelle 2020/2021

Rexin fluoripulverimallisto talvelle 2020/2021

(Kaupallinen yhteistyö - Normark Suomi Oy) FIS:n fluorikiellon käyttöönoton lykkääntyessä ainakin yhdellä kaudella, ei kotimainen suksivoidevalmistaja Rex jäänyt tuleen makaamaan. Ennakkotiedoista poiketen Rex tarjoaa markkinoiden kattavimman fluoripulverivalikoiman, joka on saatavilla kaikista hyvinvarustetuista hiihtoliikkeistä.

Valikoimassa on PFOA-vapaita fluoripinnoitteita niin sanottuina C6-fluoreina (TK-73 pulveri ja puriste sekä Hydrex2 neste), sekä puhdistetuista, pitkäketjuisista raaka-aineista tehdyt pulverit TK-50, TK-245, TK-29 ja TK-820. Lisäksi puhdistettuina versioina ovat saatavilla Racing Service -kokoelman “77”, “83” ja “63”. Pulverien PFOA-vapaat versiot tunnistaa vihreästä Rex Future Fluor / PFOA Free -merkinnästä.

– Olemme tyytyväisiä kun voimme nykyisessä tilanteessa tarjota koko kattavan valikoiman hiihtäjille jo ennestään tuttuja pulvereita. Äärimmäisen matalalle asetetun PFOA:n raja-arvon saavuttaminen oli raaka-ainetoimittajillekin pitkään epätodennäköistä, mutta siihen on nyt päästy, sanoo Rexin tuotantopäällikkö Juuso Liukkonen.

– Pulvereiden koostumuksessa sallittua PFOA:n raja arvoa on laskettu vuosien varrella jo pariin otteeseen vuosina, viimeksi vuonna 2014 mutta silloin ne jäivät mediassa vaille suurempaa huomiota. Viimeisin PFOA:n raja-arvon lasku tulkittiin ensin koko pulvereiden täyskieltona, ja julkisessa keskusteluissa ovat menneet sekaisin FIS:n nyttemmin torsoksi jäänyt fluorikielto ja EU:n asettamat raja-arvot. PFOA ei myöskään ole pulvereissa mikään haluttu aine joka saisi sukset luistamaan, vaan epäpuhtaus josta nyt on päästy eroon. Voisi jopa sanoa, että terveys- ja ympäristöriskit fluoripulverien käyttämisessä ovat nyt pienemmät kuin koskaan aiemmin, jos nyt näistä asioista voidaan fluoripulverien yhteydessä ylipäänsä puhua. Haluamme olla asioissa voimia ja rehellisiä, ilman tieteellisiin faktoihin perustumatonta mustamaalausta ja pelottelua.

Tuotekehityksen pääpaino fluorittomissa N-Kinetic kilpaluistoissa ja luistopinnoitteissa.

rex n kineticRex N-Kinetic

Kehityksen vääjäämättä kuitenkin mennessä kohti fluoritonta tulevaisuutta, on Rex viime vuodet panostanut ensisijaisesti kehittämäänsä N-Kinetic -teknologiaan.

– N-Kinetic on yleisnimitys Rexin vettä- ja likaa hylkivälle lisäaineteknologialle, jolla korvaamme fluoriyhdisteet kaikissa tuotteissamme. Tarjoamme tällä hetkellä täydet luistomallistot kaikissa hinta- ja suorituskykyluokissa, sekä fluorillisena että fluorittomana. N-Kinetic malliston kehitys alkoi jo vuonna 2012, ja uudessa RG-luistosarjassa olemme siirtyneet jo tuotteiden toiseen ja parannettuun sukupolveen. Fluoripulverit korvaava N-Kinetic -luistopinnoite edustaa nelostason teknologiaa, ja optimikelillään tuotteet pesevät myös nykyiset fluoripulverit. Uusien N-Kinetic-luistopinnotteiden jättämä pinta on myös myrkytön ja biohajoava, sanoo Rexin Brand Manager Antti Peltonen.