Salomon ja Atomic lanseeraavat uuden liikuteltavan maastohiihtositeen

Uutta Salomonin ja Atomicin Prolink Shift-In -sidettä on mahdollista liikutella. Kuva: Salomon

Uutta Salomonin ja Atomicin Prolink Shift-In -sidettä on mahdollista liikutella. Kuva: Salomon

(Kaupallinen yhteistyö – Amer Sports Suomi Oy)
Atomic ja Salomon ovat yhteistyössä kehittäneet täysin uudenlaisen liikuteltavan maastohiihtositeen nimeltään Prolink Shift-In.

Uusi liikuteltava Prolink Shift-In -side

Säädä pitoa ja liukua liikuteltavan siteen avulla 
Prolink Shift-In mahdollistaa siteen säätämisen jopa sukset jalassa. Sama teknologia on sekä luistelu- että perinteisessä hiihdossa. Siteen mekanismi on sijoitettu suksen painopisteen taakse antaen parhaan mahdollisen käytettävyyden molemmilla hiihtotekniikoilla.

Miten Prolink Shift-In side toimii:
Siteen asentoa voi säätää haluttuun kohtaan yhdellä kädellä kääntämällä, milloin vain itse haluat.

Perinteisessä hiihdossa:
Asettamalla siteen “0” asentoon, saat parhaan pito-luisto tasanpainon. Jos tarvitset lisää pitoa -käännä säädintä oikealle, jolloin side liikkuu eteenpäin. Jos tarvitset parempaa liukua -käännä säädintä vasemmalle, jolloin side liikkuu taaksepäin.

Luisteluhiihdossa:
Siteen “0” asento tuo luisteluhiihtoon parhaan suksi/side tasapainon. Jos olet aloitteleva luisteluhiihtäjä tai hiihdät jäisellä alustalla, säädä sidettä eteenpäin. Tällöin saat enemmän tuntumaa suksen etuosaan. Pehmeässä lumessa tai hitaamassa hiihdossa siirrä sidettä taaksepäin saadaksesi enemmän voimaa ja vauhtia hiihtoon.

Sukseen kiinnitetettävä Shift-In plate optimoi voimansiirron, vakauden ja tuntuman lumeen. Siteessä on kuusi erilaista asentoa, joilla voi hakea parhaan säädön, hiihtoladun profiilia sekä hiihtäjän hiihtokuntoa ja taitoja ajatellen. Sidettä voi säätää puoli kierrosta kerrallaan. Jokainen säätö siirtää sidettä 0,75cm haluttuun suuntaan. Tämä mekanismi on riittävän tukeva ja varmistaa siteen pysymisen aina kunnolla kiinni. Side on helppo asentaa, sillä erikoistyökaluja ei tarvita.

Milloin side on saatavilla:
Atomic ja Salomon ovat kehittäneet erityisiä suksi-side settejä luistelu-, skini- sekä perinteisiin voideltaviin suksiin. Näissä Shift-in side tulee pakettin mukana.

Prolink Shift-in side on saatavilla valikoiduista myymälöistä tammikuussa 2021