Trek julkisti täysin uusia aerodynaamisia Émonda-malleja

Trek julkaisi uudet Émonda-mallit.

Trek julkaisi uudet Émonda-mallit.

(Kaupallinen yhteistyö - Trek Sweden AB) 
Trek toi viime viikolla markkinoille täysin uuden Émondan, jossa on aerodynaaminen putkimuotoilu. Kyseessä on suuri uudistus ja se tekee Trekin kevyimmästä ylämäkiin suunnitellusta pyörästä entistä nopeamman. Rungon paino pysyy kuitenkin edelleen alle 700 grammassa.

Aerodynaamisesti muotoillut rungot ovat liian usein raskaita ja ajo-ominaisuuksiltaan huonoja. Kahden vuoden kehitystyön ja Trekin kevyimmän OCLV-hiilikuiturakenteen luomisen jälkeen Trekin insinöörit löysivät täydellisen tasapainon nopeuden ja kevyen painon välillä säilyttäen edelleen ajettavuuden, josta Émonda tunnetaan.

Täysin uusi aerodynaaminen Émonda on saatavilla SL- ja SLR-versiona, ja se on todistetusti entistä nopeampi sekä tasamaalla että ylämäissä.

TK20 Wichita Wind Tunnel 2021 Emonda AeolusRSL37 59Émonda tuulitunnelitestissä.

Émonda SLR
Uusi Émonda SLR on Trek-Segafredo-tallin mäkiajajien ykkösvalinta. Itse asiassa kilpa-ajaja Lizzie Deignan pitää sitä parhaana pyöränä, jolla hän on koskaan ajanut.

Se on tehty uudesta, 800-sarjan OCLV-hiilikuidusta, se painaa alle 700 grammaa ja kulkee aerodynaamisen rakenteensa ansiosta huippunopeasti. Edeltäjäänsä verrattuna Émonda SLR on tunnissa 60 sekuntia nopeampi tasamaalla ja 18 sekuntia nopeampi tiellä, jonka kaltevuus on 8 prosenttia.

800-sarjan OCLV-hiilikuitu
800-sarjan OCLV-hiilikuitu on Trekin kaikkien aikojen kevyin ja korkealuokkaisin hiilikuitu. Se on 30 % aiempia OCLV-hiilikuitulaminaatteja vahvempi mutta yhtä jäykkä, minkä ansiosta Trekin insinöörit pystyivät luomaan Émonda SLR:n aerodynaamisen muotoilun ilman suurta painon lisäystä.

Émonda SL
Émonda SL:ssä on sama nopeutta kasvattava aerodynaaminen putkimuotoilu kuin Émonda SLR:ssä, mutta materiaalina on käytetty kevyttä 500-sarjan OCLV-hiilikuitua. Émonda SL antaa ajajille mahdollisuuden nauttia nopeuseduista huokeammalla hinnalla.

Nopeutta parantavia yksityiskohtia
Kaikissa uusissa Émonda-malleissa on huomaamaton vaijerireititys, ja useimmat on varustettu myös uusilla aerodynaamisilla Aeolus-kiekoilla. Émonda SLR:ssä on mallia varten erityisesti suunniteltu Aeolus RSL -ohjaustanko/ohjainkannatin. Lisäksi Trek-Segafredo-ammattilaistallin kanssa kehitetty Émondan H1.5-geometria asettaa ajajan aerodynaamisesti optimaaliseen kilpailuasentoon.

Trek Emonda 104Lizzie Deignan antaa uudelle pyörälle kyytiä.

Saatavilla Project Onessa
Émonda SLR on saatavilla myös Trekin Project One -kustomointiohjelmassa, joka antaa ajajille mahdollisuuden unelmiensa pyörän luomiseen.

Uusi Émonda SL ja Émonda SLR ovat saatavilla välittömästi Trekin maailmanlaajuisen jälleenmyyjäverkoston kautta ja tietyillä markkina-alueilla myös trekbikes.com-sivustolta.

Saatavana olevat mallit:
Émonda SL 5
Émonda SL 6
Émonda SL 6 Pro
Émonda SL 7
Émonda SL 7 eTap
Émonda SL Disc -runkosarja
Émonda SLR 6
Émonda SLR 7
Émonda SLR 7 eTap
Émonda SLR 9
Émonda SLR 9 eTap
Émonda SLR Disc -runkosarja