Uusi kestävyysurheilun kehittämishanke Jämillä

 Jämillä on käynnistynyt uusi kestävyysurheilun kehittämishanke Jämisport. Hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus ja sitä hallinnoi Kankaanpään opisto. Hankeen tavoitteena on vahvistaa Jämin asemaa kestävyysurheilun keskuksena Etelä-Suomessa. Jämillä on käynnistynyt uusi kestävyysurheilun kehittämishanke Jämisport. Hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus ja sitä hallinnoi Kankaanpään opisto. Hankeen tavoitteena on vahvistaa Jämin asemaa kestävyysurheilun keskuksena Etelä-Suomessa.

Hankkeen myötä kehitetään kestävyysurheiluun liittyviä palveluita ja edellytyksiä Jämin alueella. Jämisportissa työskentelee päätoimisesti Heikki Haapamäki, joka on aiemmin ollut muun muassa luomassa Oloksesta maailman johtavaa ensilumen harjoittelupaikkaa. Lisäksi osa-aikaisena projektissa työskentelee Antti Hagqvist.

-Tarkoituksena on laatia 1, 2, ja 3 tason valmennuskoulutusmateriaali. Materiaali tehdään ensiksi hiihtoon, mutta tämän jälkeen se on helposti muunneltavissa myös muiden kestävyysurheilulajien käyttöön, kertoo Heikki Haapamäki.

Kankaanpään opiston mukana olon myötä koulutukseen on mahdollista lisätä pedagogisia osuuksia urheilijoiden ja valmentajien opettamiseen.

-Hiihto toimii pilottina hankkeesssa, jossa uusia materiaaleja testataan. Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Hämeen hiihdon aluevalmennusleiritys tapahtuu tämän projektin puitteissa Jämillä. Aluevalmennusryhmillä on neljän vuorokauden leirejä Jämillä, kertoo Haapamäki.

Jämisport tarjoaa leirityspakettaja ympäri vuoden eri lajien käyttöön. Jämi soveltuu maastoiltaan ja infrastruktuuriltaan niin hiihdon, suunnistuksen kuin maastopyöräilynkin harjoittelupaikaksi.

-Jämillä tullaan jatkossa järjestämään kestävyysurheiluun liittyviä tapahtumia. Lisäksi suunnitteilla on valmennusseminaari jo tälle keväälle, valottaa Haapamäki tulevaisuutta ja jatkaa, että vireillä on myös rullasuksiradan rakentaminen Jämin maastoihin.

Jämisportin palvelut eivät ole tarkoitettu ainoastaan urheilijoille ja valmentajille, vaan myös yrityksille antaen esimerkiksi koulutusta kunto- ja terveysliikuntaan.

>> http://www.jamisport.fi/

-Petri IkävalkoKuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri