Onko totta?! Neljän vuoden täysihoito nuorelle urheilija-opiskelijalle 2,50 e/vrk

Jämsän opiskelijoilla on käytössä kuntosali ja harjoitusmaastot alkavat aivan asuntolan pihasta.

Jämsän opiskelijoilla on käytössä kuntosali ja harjoitusmaastot alkavat aivan asuntolan pihasta.

Jämsän ammattiopiston ja lukion valmennuslinjalla yhdistetään kestävyyslajit, mikä mahdollistaa aiempaa laajemman harjoitustarjonnan.

Suuremman valmennusryhmän rakentamiseksi myös ulkopaikkakuntalaisten toivotaan löytävän Jämsään opiskelemaan.

Opiskelijat asuvat asuntolassa aivan ammattioppilaitoksen vieressä. Eikä asuminen jää ammattiopistolaisille hinnasta kiinni, sillä urheilijoilla majoitus on maksuton. Aamupala ja lounas tarjotaan koululla, päivällisen saa ostaa hintaan 2,50 euroa. Lukiolaisille asuntolamajoitus maksaa 190 euroa kuukaudessa. Valmennusmaksua Jämsässä on peritty valmennusryhmän koosta riippuen 150‒200 euroa per lukukausi.

‒ Itsenäinen asuminen 16-vuotiaana vaatii tietysti omatoimisuutta, mutta ruokaa ei tosiaan ole pakko opetella laittamaan, kun ruokailut on järjestetty koululla hyvin. Pyykinpesu kyllä kannattaa opetella, sanoo kestävyyslinjan valmentajana syyslukukauden alusta toimiva Juha Taini.

Asuntola sijaitsee aivan koulun vieressä. Väliin mahtuu vain liikuntahalli ja kuntosali, jotka ovat opiskelijoiden käytössä. Hiihtoladut, suunnistuskartta (Jämsä-Jukolan maasto) ja lenkkipolut lähtevät heti koulun pihasta.

Urheiluvalmennuslinja on tarkoitettu tavoitteellisille, oman lajinsa huipulle tähtääville nuorille. Kestävyyslajien valmennusryhmään voivat hakea hiihtäjät, juoksijat, suunnistajat ja pyöräilijät.

‒ Opinnot pitää hoitaa hyvin, jos haluaa olla mukana urheilulinjalla, muistuttaa Taini. Hän on iloinen edullisesta valmennuslinjasta ja asumismahdollisuuksista.

‒ Huipulle tähdätessä nousevien nuorten talous on usein kovilla. Meillä tärkein eli asuminen ja ruokailu eli eläminen on ratkaistu siten, että talousmurheet voi unohtaa ja urheilija voi käyttää energiansa sen sijaan harjoitteluun, opiskeluun sekä palautumiseen, sanoo Taini.

Jämsä4InkaNurminenSuunnistuksen nuorten euroopanmestari Inka Nurminen opiskelee ja harjoittelee kotipaikkakunnallaan Jämsässä.

Urheilulinjalaiset saavat yhteisvalmennukseen osallistumisesta kurssisuorituksia, mikä helpottaa työmäärää opintojen aikana. Koulutukseksi Jämsässä on mahdollista valita lukio-opinnot, joku ammattiopiston 12 eri perustutkinnosta tai lukion ja ammattiopiston yhdistävä kaksoistutkinto.

Tähän asti Jämsässä on toiminut aktiivinen moottoriurheilulinja. Suunnistajille on ollut tarjolla yhteisharjoituksia, mutta ryhmä on ollut pieni viiden urheilijan porukka ja harjoituksia on ollut kahdesti viikossa. Nyt Jämsässä on tarkoitus laajentaa kestävyyslinjaa, lue lisää täältä!

- Outi Hytönen


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri