Jämillä keskustellaan kymmenen päivän päästä rasituksen ja levon suhteesta – seminaarissa vielä tilaa

Jämin seminaarissa puhutaan muun muassa Odd Björn Hjelmesetin harjoittelusta. Kuva: NordicFocus

Jämin seminaarissa puhutaan muun muassa Odd Björn Hjelmesetin harjoittelusta. Kuva: NordicFocus

Syyskuun viimeisenä ja lokakuun ensimmäisenä päivänä Jämillä järjestettävässä ”Rasituksen ja levon suhde” -valmennusseminaarissa on vielä jäljellä vapaita paikkoja.

(Kaupallinen yhteistyö)

Seminaarin järjestäjät toivovat viikonlopulta erityisesti hyviä keskusteluja seminaarin alustusten pohjalta. Alustajina toimivat muun muassa ampumahiihtäjä Mari Laukkasen valmentaja Heikki Pusa, takavuosien maajoukkuehiihtäjä Annmari Viljanmaa, muun muassa Viljanmaata valmentanut Erkki Knuuttila ja Kehon kunnioitus urheilussa -kirjan kirjoittanut Antti Autio.

Seminaarin pääpaino on nimensä mukaisesti levon ja rasituksen välisessä suhteessa. Seminaarin järjestäjien mukaan suomalaisurheilijoiden kansantauti on hermo-lihasjärjestelmän vääristynyt suhde. Harjoittelu on usein liian tehopainotteista ja urheilija on jatkuvasti väsynyt ja jumissa. Seminaarin toivotaan auttavan nuorten urheilijoiden valmentajia ja vanhempia välttämään levon ja rasituksen suhteessa piilevät karikot.

Kestävyysurheilu.fi kirjoitti jo aiemmin elokuussa seminaarista ja seminaarin järjestäjien näkemyksistä suomalaisesta kestävyysvalmennuksesta.

Seminaariin voi osallistua joko majoituksen ja ruokailun kanssa tai ilman. Majoitusta on vielä toistaiseksi jäljellä.

Seminaarin ohjelma

"Miten huolehtia palautumisesta, voiko keho olla paras valmentaja, mitä kokemus antaa valmennukseen, mitä tuloksekkaan tasonnoston takana on, miten norjalaiset harjoittelevat ja mitkä ovat suomalaisen kestävyysurheiluvalmennuksen ongelmat?"

Lauantai 30.9.

12.30 Seminaarin avaus ja kahvitarjoilu Asko Uurasjärvi
13.00 Kehon tasapaino - edellytys kehittymiseen Antti Autio
14.00 Harjoittelun tarkoitus on palautua Heikki Pusa
15.30 Menestyskauden 2003 harjoittelu Annmari Viljanmaa
16.30 Ulkoilua
18.00 Päivällinen
19.30 Odd-Björn Hjelmesetin harjoittelusta ja vapaata keskustelua Lasse Koskinen

Sunnuntai 1.10.

8.00 Aamiainen
9.00 Miten vältetään urheilijoiden ”kansantauti” hermoston ylirasitustila Erkki Knuuttila
10.30 Keskustelupaneeli
12.00 Lounas

Tarkemmat ilmoittautumisohjeet voi lukea Jämin valmennuskeskuksen sivuilta löytyvästä esitteestä. Poiketen esitteen tiedoista, seminaariin ilmoittautuminen on mahdollista vielä keskiviikon 20.9. jälkeenkin niin kauan kuin paikkoja on jäljellä.


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri