Uusi urheilutuote ohjaa kuntoilijoita juoksemaan paremmin

Kuntoilijoille on tulossa uusi väline juoksutekniikkansa kehittämiseen.

Kuntoilijoille on tulossa uusi väline juoksutekniikkansa kehittämiseen.

Useampi kuin joka toinen kuntojuoksija kärsii vuosittain rasitusvammoista. Hyvä juoksutekniikka on paras tae vammojen ennaltaehkäisyyn.

Tamperelainen Runteq Oy tuo markkinoille uudentyyppisen juoksun lajitekniikkaa mittaavan ja analysoivan tuotteen. Tuotteen avulla kuntoilija voi itse tai valmentajansa kanssa kehittää juoksutekniikkansa henkilökohtaisen palautteen ja ohjeiden mukaisesti.

-Juoksutekniikka on oleellinen ja tärkeä osa kuntoharjoittelua. Hyvä juoksutekniikka tekee juoksusta nautinnollista. Se on myös keskeisesti suorituskykyyn vaikuttava osatekijä, joka mahdollistaa aerobisten kuntoominaisuuksien hyödyntämisen juoksuvauhtina erilaisissa suorituksissa, kertoo maratonkoulutoiminnan käynnistäjä, liikuntafysiologi Matti Jääskeläinen, Varalan Urheiluopiston testaus- ja kuntotutkimusasema TesKu:sta.

- Tuotteen prototyyppi on nyt koekäytössä Suomessa ja kansainväliseen kaupallistamiseen haemme rahoitusta. Ensimmäinen tuote tulee myyntiin ensi vuoden alkupuolella, kertoo Runteq Oy:n toimitusjohtaja Juha Rämälä.

- Tuotteen avulla olen jo lyhyessä ajassa oppinut paljon juoksuteknisistä heikkouksistani ja tiedän mihin harjoittelussani jatkossa keskittyä. Valmentajalle tuote antaa myös selkeän ja helppokäyttöisen uuden apuvälineen juoksijoiden kehittymisen seuraamiseen, ja se soveltuu erinomaisesti niin aloittelijoille kuin huippu-urheilijoillekin, kertoo vuoden 2014 EM-maratonille tähtäävä SM-hopeamitalisti Aki Nummela Runner's High Oy juoksukoulusta.

Runteq Oy on vuonna 2012 Tampereen Protomossa perustettu urheiluteknologiayritys, joka on saanut tukea TEKES:iltä ja Nokia Oyj:n Bridgeohjelmasta. Yritys osallistuu 21.-22.11.2012 järjestettävään Pohjois-Euroopan
johtavaan start-up-tapahtumaan, Slush 2012 konferenssiin, Helsingin Kaapelitehtaalla.

>> www.runteq.com
twitter: @runteq


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri